Gå till innehållet

Samsung Galaxy A80

Vi har testat Samsung Galaxy A80.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Vi har testat Samsung Galaxy A80, värstingmodellen i Samsungs senaste A-serie. Det som vi var mest nyfikna på var den vridbara kameran som gör det möjligt att ta del av kamerans fördelar åt båda håll. Hur smidig känns lösningen och hur påverkas kvalitén på våra selfies?

Med A80 får du mer av allt till skillnad från den enklare A40. Större skärm, bättre processor, fler kameror och större batteri för att bara nämna några funktioner. Men det märks också på prisskillnaden. A80 är en premiummodell medan A40 ligger i det mer prisvänliga prisspannet.

Första intrycket av Samsung Galaxy A80

Första intrycket är att mobilen känns rejäl och lyxig i handen. Den är tillverkad i slitstark metall och glas. Varken kamera eller fingeravtrycksläsare tar plats från skärmen och tillsammans med slimmade kanter är i princip hela framsidan täckt av skärm. När man växlar mellan appar märks den kraftfulla processorn genom snabbheten och smidigheten, A80 har hela 6 GB inbyggt RAM-minne.

Kameran i Samsung Galaxy A80

Den vändbara trippelkameran tar riktigt skarpa bilder även i mörkare miljöer och filmar stadiga filmer med hjälp av Super Steady Video Mode. Kameran åker upp och vänds när selfieläge väljs och lösningen känns ännu smidigare än vi förväntat oss.

Vidvinkelkamera och stort internminne

Den uppenbara fördelen med kameran är att bilderna blir lika bra åt båda håll. Riktigt härligt att få plats med hela gänget i våra selfies och faktiskt se vilka som är på bild även i mörkare miljöer. Med 128 GB internminne och plats för ytterligare minneskort kan vi med råge få plats med det vi behöver.

A40 eller A80?

Samsung Galaxy A80 är en mobil för dig som är öppen för något nytt och lägger stor vikt vid kamera, snabbhet och skärmens storlek. Vill du däremot ha ett mer plånboksvänligt alternativ med enklare funktioner är A40 ett bättre val.

Galaxy A40Galaxy A80
PrisvärdPremium
15 + 5 MP kameraVridbar 48 MP kamera
5,9 tum skärm6,7 tum skärm
32/64 GB lagring128 GB lagring
3/4 GB RAM6 GB RAM
3100 mAh batteri4000 mAh batteri

Köp mobil från Samsung

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?