Gå till innehållet

3 Trevliga mobilhacks för iPhone

Nyttja din mobil till max med våra smarta mobilhacks! Även om du använder mobilen varje dag finns en hel del dolda funktioner och finurligheter som du säkert inte lagt märke till tidigare. Här har vi samlat tre mobilhacks som du förhoppningsvis inte hade en aning om.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-04-16

Fyra glada personer sitter i en trappa med sina mobiltelefoner.

1. Gör en video av dina livebilder

Med funktionen ”livebild” blir varje bild du tar en 3-sekunders minifilm. När du trycker på bilden kommer den helt enkelt att röra på sig. Det här var antagligen ingen nyhet, men visste du att du enkelt kan sätta ihop flera livebilder till en längre film?

Gör så här:

 1. Gå in på bilder
 2. Tryck på ”välj” och markera de livebilder du vill använda
 3. Klicka på dela-symbolen
 4. Scrolla ner till ”Spara som video”

Klart! Nu har du en kortfilm i mästerklass.

2. Tänd lampan genom att trycka på mobilens baksida

Har du någonsin önskat att du kunde öppna garagedörren, sätta på din favoritlåt eller ta en skärmavbild med minimal ansträngning? Med iPhone kan du enkelt skapa egna genvägar till funktioner som du använder ofta och vill komma åt lätt genom att till exempel trycka två gånger på mobilens baksida.

Så här gör du:

 1. Gå in i inställningar
 2. Välj ”hjälpmedel”
 3. Scrolla ner till ”tryck på baksidan”
 4. Välj ”Tryck snabbt två gånger”
 5. Välj funktionen du vill ha, tex ”skärmavbild”

Sådär! Nu tas en skärmavbild varje gång du trycker två gånger på baksidan.

3. SMS-hjälp för korta fingrar

Att skriva sms med en hand är inte alltid så lätt, speciellt för oss med korta fingrar. Här är ett knep för hur du enkelt ger fingrarna lite extra hjälp på traven och slipper olyckliga sträckningar.

 1. Gå in på meddelanden
 2. Håll nere emojisymbolen längst ner
 3. Tryck på den lilla tangenbordsikonen till vänster

Voilá ett högerställt tangentbord till din tjänst!

Relaterade inlägg

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Byta telefon

Har du uppgraderat dig till en ny mobil? Vad trevligt! Då är det bara att flytta över allt innehåll som finns på gamla telefonen. Och innan du suckar och grämer dig för hur det ska gå så kommer det med appars hjälp att gå galant. Snart är du igång med nya telefonen! Men psst! Det är alltid bäst att säkerhetskopiera först.

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Mobil för äldre

Idag finns mobilen med oss alla oavsett ålder, det är härligt. En mobil för äldre har blivit en målgrupp som är viktigare än någonsin. Behovet är stort av just de funktioner som en seniortelefon bör ha för att vara användarvänlig och inte skapa ett motstånd. Vi vill hylla alla äldre som faktiskt vågar ta till sig den nya tekniken idag! Hurra för alla äldre med mobiltelefoner!