Gå till innehållet

4 fördelar med WiFi-Samtal

Vi listar fyra ytterst relevanta exempel på när möjligheten till WiFi-samtal kan vara värt sin vikt i guld.

Kategorier: Företagande

Publicerad 2021-04-09

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Trots dagens kraftfulla mobilnät finns det tillfällen då täckningen tryter. Ofta beror det på vilken typ av byggnad du befinner dig i. Vilken tur då att du numera kan ringa med hjälp av din internetuppkoppling − WiFi-samtal kirrar biffen.

Samtal över internet har ju funnits länge, tänker du. Ja, men inte automatiskt i mobilen, via ditt eget telefonnummer. Här är fyra ytterst relevanta exempel på när möjligheten till WiFi-samtal kan vara värt sin vikt i guld.

1. När byggnaden är för bra Du har hittat en helt nybyggd drömlokal för ditt företag och flytten har gått strålande. Du kommer att sänka elkostnaderna med tusentals kronor. Problemet är bara att allting med huset är så energieffektivt och välisolerat att ingen längre har någon mobiltäckning. WiFi-samtal låter dig ringa och ta emot viktiga kundsamtal ändå, utan att vare sig du eller kunden behöver märka något. Det enda som händer är att dina mungipor pekar uppåt av efterlängtad lättnad.

2. När byggnaden är för dålig På tusentals svenska arbetsplatser lägger sig frustrationen över dålig täckning som en våt filt. I stora lokaler når signalen kanske inte ända in, eller så tar tjocka källarväggar och garageportar död på täckningen man så lovande uppnådde ute på gatan. Du behöver inte längre riskera en fraktur i näven efter idogt bankande över ännu ett viktigt och avbrutet jobbsamtal. Koppla upp dig mot WiFi och känn hur ilskan rinner av dig i takt med att försäljningen ökar.

3. När du sitter på tåget Viktiga kunder tycks ha en unik förmåga att nosa upp de mest märkliga tillfällen då det är lämpligt att höra av sig. Men om du har väntat på det viktiga offertgodkännandet innan höstplaneringen börjar, ja då gör det desto mindre att du får samtalet när du sitter på den där lååånga tågresan till fjällen.

4. När du är i luften Att kunna surfa på flyget känns fortfarande kittlande för många, men oftast resulterar teknikinvesteringen rent praktiskt i några hårdfiltrade Instagram-bilder på en flygplansvinge. Men om den flygande routern har bra med kräm kan du alltså ringa och ta emot samtal högt över havet. Perfekt om du vill ringa runt för att visa kunderna din osvikliga lojalitet samtidigt som du befäster rollen som vagabond. Eller så ringer du dina kollegor för att visa den kvarvarande kontorspersonalen din sjukliga oförmåga att släppa kontrollen, ens för ett par timmar.

Relaterade inlägg

Två män dricker kaffe och tittar på en mobil.

Satsa på en smart, mobil växel

5 anledningar till varför det är en god idé I värsta fall är ett missat samtal en förlorad kund. Att skaffa en smart mobil företagsväxel är en god idé – hur litet ditt företag än är. Se här!

En vit bänkskiva där det ligger en mobiltelefon, en surfplatta i ett svart fodral, een tidning och en kopp kaffe i take away-mugg.

Analysera och optimera nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan del 3 Hur tar du företagets nyhetsbrev till nästa nivå? I den tredje delen av vår nyhetsbrevsskola gräver vi ner oss i statistik och maximerar resultaten. Vi har tidigare i bloggen berättat varför nyhetsbrev kan vara helt rätt för ditt företags marknadsföring och samlat de bästa tipsen på hur du skapar bra innehåll i ditt nyhetsbrev.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!