Gå till innehållet

4 fördelar med WiFi-Samtal

Vi listar fyra ytterst relevanta exempel på när möjligheten till WiFi-samtal kan vara värt sin vikt i guld.

Kategorier: Företagande

Publicerad 2021-04-09

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Trots dagens kraftfulla mobilnät finns det tillfällen då täckningen tryter. Ofta beror det på vilken typ av byggnad du befinner dig i. Vilken tur då att du numera kan ringa med hjälp av din internetuppkoppling − WiFi-samtal kirrar biffen.

Samtal över internet har ju funnits länge, tänker du. Ja, men inte automatiskt i mobilen, via ditt eget telefonnummer. Här är fyra ytterst relevanta exempel på när möjligheten till WiFi-samtal kan vara värt sin vikt i guld.

1. När byggnaden är för bra Du har hittat en helt nybyggd drömlokal för ditt företag och flytten har gått strålande. Du kommer att sänka elkostnaderna med tusentals kronor. Problemet är bara att allting med huset är så energieffektivt och välisolerat att ingen längre har någon mobiltäckning. WiFi-samtal låter dig ringa och ta emot viktiga kundsamtal ändå, utan att vare sig du eller kunden behöver märka något. Det enda som händer är att dina mungipor pekar uppåt av efterlängtad lättnad.

2. När byggnaden är för dålig På tusentals svenska arbetsplatser lägger sig frustrationen över dålig täckning som en våt filt. I stora lokaler når signalen kanske inte ända in, eller så tar tjocka källarväggar och garageportar död på täckningen man så lovande uppnådde ute på gatan. Du behöver inte längre riskera en fraktur i näven efter idogt bankande över ännu ett viktigt och avbrutet jobbsamtal. Koppla upp dig mot WiFi och känn hur ilskan rinner av dig i takt med att försäljningen ökar.

3. När du sitter på tåget Viktiga kunder tycks ha en unik förmåga att nosa upp de mest märkliga tillfällen då det är lämpligt att höra av sig. Men om du har väntat på det viktiga offertgodkännandet innan höstplaneringen börjar, ja då gör det desto mindre att du får samtalet när du sitter på den där lååånga tågresan till fjällen.

4. När du är i luften Att kunna surfa på flyget känns fortfarande kittlande för många, men oftast resulterar teknikinvesteringen rent praktiskt i några hårdfiltrade Instagram-bilder på en flygplansvinge. Men om den flygande routern har bra med kräm kan du alltså ringa och ta emot samtal högt över havet. Perfekt om du vill ringa runt för att visa kunderna din osvikliga lojalitet samtidigt som du befäster rollen som vagabond. Eller så ringer du dina kollegor för att visa den kvarvarande kontorspersonalen din sjukliga oförmåga att släppa kontrollen, ens för ett par timmar.

Relaterade inlägg

Massvis med människor som går nära varandra på en bred gata.

Smarta insikter från mobildata. Så funkar det

Anonymiserade data från mobilnätet kan användas för att se när det är mycket folk på en viss plats. Det ger oss möjligheten att se hur människor reser, var de uppehåller sig och när de är på vissa platser. I det här inlägget förklarar vi lite kort vad vi gör och vad data från mobilnätet kan användas till.

Ett skrivbord med en dator, en mobil som ligger och laddar på en trådlös laddplata och en kopp kaffe med fat.

Skapa bra innehåll till nyhetsbrev - Del 2

Nyhetsbrevet är en utmärkt kanal för att nå dina kunder – om du ser till att fylla det med rätt innehåll. Vi har samlat 9 bra tips som gör ditt nyhetsbrev läsvärt, lockande och matnyttigt.