Gå till innehållet

5 apptips för ekonomi och administration

Det papperslösa samhället är ännu inte här – men nästan! Som företagare finns det goda möjligheter att strömlinjeforma betalningar och bokföring för att spara tid och pengar. Här är fem svenskutvecklade appar som ligger långt framme i utvecklingen.

Kategorier: Företagande

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2022-11-02)

En surfplatta, ett block och en kaffekopp på ett orange bord.

1. Skatteverket

I appen kan du hålla koll på både ditt företags och dina personliga affärer. Här kan du bland annat göra reseavdrag och ha koll på ditt köparintyg för rot- och rutarbeten.

Skatteverket på App Store

Skatteverket på Google Play

2. iZettle

Det startade som en smart liten kortläsare som kunde kopplas in i en iPhone, och visst är svenska iZettle fortfarande tätt förknippat med sina kortläsare som saknar fasta kostnader och långa kontrakt. Men för småföretagaren är det kanske i det digitala kassasystemet som den största nyttan ligger. Numera erbjuder iZettle en hel drös med tjänster, bland annat fakturering och mindre lån till företagare.

Izettle på App Store

Izettle på Google PLay

3. Swish

Visst, ”alla” privatpersoner har Swish i dag. Men glöm inte bort att du som företagare också kan koppla företagskontot till Swish och ta betalt på stört. En hantverkare eller konsult som tar betalt direkt med mobilen har ett betydligt vassare kassaflöde och kan slippa onödig fakturering.

Swish på App Store

Swish på Google Play

4. Min firma

Har du enskild firma? Då är appen Min firma ett bra hjälpmedel. Här håller du bland annat koll på på hur mycket lön du kan plocka ut ur ditt företag och hur olika företagshändelser påverkar dig som privatperson.

Min firma på App Store

5. Dreams

Och så ett tips som egentligen berör privatekonomi. Medan många ekonomiappar tenderar att bli aningen komplexa i sitt utförande, är Dreams avväpnande enkel – och snygg. Appen har ett enda syfte: att få dig att nå dina drömmar så snabbt som möjligt. Starta ett sparande till New York-resan om två år och bjud in dina reskamrater för att peppa varandra.

Dreams på App Store

Dreams på Google play

Tack vare smarta appar och en riktigt god nätupplevelse kan du fokusera på allt det där du älskar med ditt företag.

Relaterade inlägg

En kvinna i rosa tröja sitter vid en dator och pratar i headset.

Vad är IP-telefoni?

Med IP-telefoni kan du ringa vanliga telefonsamtal över internet istället för via telefonnätet, antingen direkt i datorn eller via en gammal hederlig bordstelefon.

Massvis med människor som går nära varandra på en bred gata.

Smarta insikter från mobildata

Anonymiserade data från mobilnätet kan användas för att se när det är mycket folk på en viss plats. Det ger oss möjligheten att se hur människor reser, var de uppehåller sig och när de är på vissa platser. I det här inlägget förklarar vi lite kort vad vi gör och vad data från mobilnätet kan användas till.