Gå till innehållet

5 apptips för ekonomi och administration

Det papperslösa samhället är ännu inte här – men nästan! Som företagare finns det goda möjligheter att strömlinjeforma betalningar och bokföring för att spara tid och pengar. Här är fem svenskutvecklade appar som ligger långt framme i utvecklingen.

Kategorier: Företagande

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2021-10-12)

En mobiltelefon av modellen Apple iPhone, ett AirPods-fodral samt vita AirPods ligger på en brun matta i skinn.

1. Skatteverket

I appen kan du hålla koll på både ditt företags och dina personliga affärer. Här kan du bland annat göra reseavdrag och ha koll på ditt köparintyg för rot- och rutarbeten.

Skatteverket på App Store

Skatteverket på Google Play

2. iZettle

Det startade som en smart liten kortläsare som kunde kopplas in i en iPhone, och visst är svenska iZettle fortfarande tätt förknippat med sina kortläsare som saknar fasta kostnader och långa kontrakt. Men för småföretagaren är det kanske i det digitala kassasystemet som den största nyttan ligger. Numera erbjuder iZettle en hel drös med tjänster, bland annat fakturering och mindre lån till företagare.

Izettle på App Store

Izettle på Google PLay

3. Swish

Visst, ”alla” privatpersoner har Swish i dag. Men glöm inte bort att du som företagare också kan koppla företagskontot till Swish och ta betalt på stört. En hantverkare eller konsult som tar betalt direkt med mobilen har ett betydligt vassare kassaflöde och kan slippa onödig fakturering.

Swish på App Store

Swish på Google Play

4. Min firma

Har du enskild firma? Då är appen Min firma ett bra hjälpmedel. Här håller du bland annat koll på på hur mycket lön du kan plocka ut ur ditt företag och hur olika företagshändelser påverkar dig som privatperson.

Min firma på App Store

5. Dreams

Och så ett tips som egentligen berör privatekonomi. Medan många ekonomiappar tenderar att bli aningen komplexa i sitt utförande, är Dreams avväpnande enkel – och snygg. Appen har ett enda syfte: att få dig att nå dina drömmar så snabbt som möjligt. Starta ett sparande till New York-resan om två år och bjud in dina reskamrater för att peppa varandra.

Dreams på App Store

Dreams på Google play

Tack vare smarta appar och en riktigt god nätupplevelse kan du fokusera på allt det där du älskar med ditt företag.

Vi hjälper dig på vägen

Relaterade inlägg

Två män dricker kaffe och tittar på en mobil.

Satsa på en smart, mobil växel

5 anledningar till varför det är en god idé I värsta fall är ett missat samtal en förlorad kund. Att skaffa en smart mobil företagsväxel är en god idé – hur litet ditt företag än är. Se här!

En vit bänkskiva där det ligger en mobiltelefon, en surfplatta i ett svart fodral, een tidning och en kopp kaffe i take away-mugg.

Analysera och optimera nyhetsbrev

Nyhetsbrevsskolan del 3 Hur tar du företagets nyhetsbrev till nästa nivå? I den tredje delen av vår nyhetsbrevsskola gräver vi ner oss i statistik och maximerar resultaten. Vi har tidigare i bloggen berättat varför nyhetsbrev kan vara helt rätt för ditt företags marknadsföring och samlat de bästa tipsen på hur du skapar bra innehåll i ditt nyhetsbrev.