Gå till innehållet

Allt om Galaxy S20 Ultra 5G

Med Galaxy S10 och Galaxy S10+ firade Samsung tio år av innovation. Med Galaxy S20 Ultra 5G sätter de standarden för de kommande tio åren. Det här året har Samsung fokuserat mest på det fansen älskar och vill ha mer av, vilket är kamera, skärm och prestanda. I det här inlägget kommer vi gå in på just kameran, skärmen och prestandan i nya Galaxy S20 Ultra 5G.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy S20 Ultra 5G delar mycket med Galaxy S20 5G och Galaxy S20+ 5G, men har ett bättre kamerasystem, kraftfullare batteri och en större skärm. Den kommer i färgen "Cosmic Black" (svart) och har 128 GB lagringsutrymme och 12 GB RAM.

Kameran i Galaxy S20 Ultra.

Kamerahuset bak består av fyra kamerar med olika funktioner och syften. Samtliga kameralinser har ett stort ljusinsläpp vilket leder till skarpa bilder med naturtrogna färger - även i mörker.

Något som verkligen sticker ut med Galaxy S20 Ultra 5G är teleskopkameran som kan zooma in hela 100 gånger!

Ultravidvinkelkameran.

Högst upp sitter en ultravidvinkel på 12 MP med autofokus. Den här kameran härmar ögat på det sättet att den fångar det du ser både i ditt direkta och indirekta synfält. Det leder till vida bilder, där mer får plats. Om du fotar utsikter, eller landskap eller bara vill få till helt episka bilder är det den här kameran som får till det.

Vidvinkelkameran.

Under sitter en vidvinkelkamera på 108 MP. Vidvinkelkameran är den kameran som främst används för vardagliga bilder. Den är optiskt bildstabiliserad och har dessutom autofokus för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

Teleskopkameran.

Därefter sitter en kamera på 48 MP med teleobjektiv. Den har stöd för 100x zoom, vilket gör att du kan ta närbilder på sånt som är långt ifrån utan att behöva tumma på kvaliteten. Den är dessutom optiskt bildstabiliserad, vilket gör att bilderna blir tydliga och skarpa - trots full inzoomning.

Djup- eller avståndskameran (DepthVision).

Precis som med Galaxy S20+ 5G har Galaxy S0 Ultra 5G en djupsensor, eller ”3D Depth Camera” som Samsung kallar det. Det är en kameralins som kan bedöma avstånd, vilket leder till att du bland annat kan ta bilder med suddig bakgrund. Tekniken kallas även ”Time of Flight” och förkortas ToF. Den här kameran jobbar ihop med de andra kamerorna och agerar krasst support.

Selfie-kameran.

Fram sitter en 40MP selfie-kamera med stort ljusinsläpp och bra färgåtergivning som ger liv i dina selfies. Den har autofokus för att bilderna ska bli så tydliga som möjligt.

Skärmen i Galaxy S20 Ultra 5G.

Skärmen använder Samsungs egen teknik för OLED-skärmar: Dynamic AMOLED. De skärmarna har stöd för HDR10+ och är dessutom speciellt kalibrerade för att motverka blått ljus samt ge så bra kontraster och färgåtergivning som möjligt.

Skärmen i Galaxy S20 Ultra 5G är på 6,9'' och i visningsförhållandet 20:9 - vilket gör den något mer avlång än skärmarna i S10-serien och Note10-serien.

120 Hz uppdatering.

Något som verkligen sticker ut med Galazy S20 Ultra 5G är att skärmen nu har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz (standard för mobiler brukar vara 60 eller 90 Hz).

Vad detta betyder är att innehållet på skärmen uppdateras 120 gånger per sekund (istället för 60 eller 90 gånger). Det gör att skärmen känns mer rapp, och att scrollande i appar känns mjukare.

Kraften i Galaxy S20 Ultra 5G.

I hjärtat av mobilen sitter Samsungs senaste chip: Exynos 990. Det är en åttakärning processor klockad till 2,7 GHz. Den har stöd för snabbladdning, trådlös laddning och trådlös batteridelning, är utrustad med USB-C (3.2), Bluetooth 5.0, NFC och WiFi 6. Den har fingeravtrycksläsare i skärmen, stöd för dubbla SIM-kort och är damm- och vattentålig enligt IP68.

Vad menas med 5G Ready?

Nya S20-serien är "5G Ready" (eller 5G-redo), vilket betyder att produkten är förberedd att stödja 5G-nätverk. Läs mer om framtida tillgänglighet till 5G-tjänster hos oss. Samtliga modeller i Galaxy S20-serien är kompatibla med 3G och 4G-nätverk.

Relaterade inlägg

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Jämför Samsung Galaxy S22 och S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.

Samsung S22 serien i färgerna svart, vit, grön och rosa

Jämför Samsung Galaxy S22

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig fredag!