Gå till innehållet

Allt om Galaxy Z Flip 5G

Du har säkert hört talas om vikbara mobiler, så som Samsung Galaxy Fold och Samsung Galaxy Z Flip som släpptes 2019. Galaxy Fold öppnas som en bok och skärmen blir på så sätt större. Smidigt för den som vill ha en mobil i ett lite mindre format, men som vid behov kan bli större. Galaxy Z Flip som öppnas på längden, är ett smidigt sätt att minimera mobilen. Ett hommage till vikbara mobiler (flip phones) från förr! År 2020 kom efterföljaren Galaxy Z Flip 5G som är den nya versionen som även är 5G ready.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Vikbar 2.0

Samsung har alltså lanserat en uppdaterad Galaxy Z Flip vikbar mobil – nämligen Samsung Galaxy Z Flip 5G. Skillnaden är att Galaxy Z Flip 5G är 5G kompatibel eller som vi säger "5G ready" - den fungerar alltså i våra 5G nät. En annan skillnad är färgerna. Galaxy Z Flip 5G finns i Mystic Grey och Mystic Bronze.

Det här är Galaxy Z Flip 5G

För att citera Samsung är Galaxy Z Flip 5G mobilen för ”en ung och modern generation; för spontana, kreativa individer, som inte lever för sin telefon – men som ser den som en självklar del av livet”.

Även om Galaxy Z Flip 5G är en något nischad mobil, håller Samsung inte tillbaka när det kommer till funktioner och prestanda. I det här inlägget kommer vi prata om skärmen, kameran och prestandan.

Skärmen

Det finns två skärmar i Galaxy Z Flip 5G: en huvudskärm på 6,7’’ (den som är vikbar) och en notisskärm på 1,1’’ (sitter på framsidan och är synlig när mobilen är hopfälld). Notisskärmen är liten och tänkt att förutom datum och tid visa notiser för inkommande samtal, SMS och meddelanden från appar.

Kameran

Kamerahuset bak består av två kameror: en vidvinkelkamera och en ultravidvinkelkamera. Fram vidvinkelkamera. En häftig funktion är att du kan ta selfies även när mobilen är stängt. När bilden är tagen kan du se den på den mindre notisskärmen.

Vidvinkelkameran

Huvudkameran i Galaxy Z Flip 5G är en 12 MP vidvinkelkamera. Vidvinkelkameran är den kameran som främst används för vardagliga bilder. Den är optiskt bildstabiliserad och har dessutom autofokus för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

Ultravidvinkelkameran

Den andra kameran är en ultravidvinkelkamera på 12 MP. Den härmar ögat på det sättet att den fångar det du ser både i ditt direkta och indirekta synfält. Det leder till vidare bilder, där mer får plats. Om du fotar utsikter, eller landskap eller bara vill få till helt episka bilder är det den här kameran som gör att det blir så.

Selfie-kameran

Fram sitter en 10 MP vidvinkelkamera med autofokus. Den gör att du kan ta riktigt detaljrika självporträtt. Med skärmen stängt kan notisskärmen assistera och visa hur bilden blir utan att du behöver fälla upp mobilen.

Prestandan

När det kommer till prestanda och tekniska specifikationer har Samsung inte hållit tillbaka. Precis som med Galaxy S20-serien har Galaxy Z Flip 5G stöd för snabbladdning, trådlös laddning och trådlös batteridelning.

Den använder sig av populära processorn Snapdragon 855+, som i kombination med 8 GB RAM gör den snabb. Lagringsutrymmet är på hela 256 GB vilket gör att du kan spara många foton och filmer. På sidan sitter en fingeravtrycksläsare för säker upplåsning.

Mycket i ett litet paket

Hopvikt är den rätt petit och inte mycket större än en puderdosa. Utfälld är den lite längre, men ungefär lika bred som en Galaxy S20.

Trots den lite annorlunda formfaktorn har Samsung inte hållit tillbaka när det kommer till kamera, prestanda och övriga funktioner.

Den här mobilen passar dig som inte vill kompromissa när det kommer till skärm, kamera och prestanda – men samtidigt vill ha en annorlunda och spännande mobil!

Relaterade inlägg

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Jämför Samsung Galaxy S22 och S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.

Samsung S22 serien i färgerna svart, vit, grön och rosa

Jämför Samsung Galaxy S22

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig fredag!