Gå till innehållet

AppGallery, Huaweis egen appbutik

Efter en lång väntan från många fans är Huawei äntligen tillbaka med uppföljaren till den populära P30-serien. Huawei P40 och Huawe P40 Pro är två nya mobiler från Huawei som kommer laddade med allt från ett nytt avancerat kamerasystem till en helt ny app-butik.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Kvinna med blont hår, solglasögon, svart kappa och vitt linne. Hon håller i en mobiltelefon och ler mot kameran.

Android utan Google. Med egen appbutik.

Till skillnad från P30-serien, som körde Googles appar och hade tillgång till Google Play Store, har Huawei P40 och Huawei P40 Pro inte det. Istället kör de Huaweis egen appbutik vid namn AppGallery.

Många kanske tänker att det här betyder att de nya mobilerna inte har Android, vilket inte stämmer. Både Huawei P40 och Huawei P40 Pro drivs av Android 10, de använder bara inte Googles tjänster och appar, så som Google Maps, Google Drive, YouTube eller Gmail.

Alternativ till Google Play-appar

Istället finns det alternativ för de Google-appar som saknas, och kunder som bestämmer sig för att köpa Huawei P40 eller P40 Pro behöver därför inte vara oroliga för att exempelvis inte kunna ladda ner appar för kartor, e-post eller molnlagring.

AppGallery är rätt ny för oss i norden, men i världen är den väl etablerad.

Huawei storsatar på AppGallery

Inför lanseringen av nya P40-serien har Huawei storsatsat på den nordiska marknaden och anpassat AppGallery för att det ska finnas så många nödvändiga svenska appar som möjligt.

De har även gjort det möjligt att önskar appar som inte finns direkt från AppGallery-appen. Så om du inte hittar din favorit-app riktigt än, kan det vara så att den släpps inom en snar framtid.

För frågor om specifika appar hänvisar Huawei till sin support.

Uppgradera till P40? Testa AppGallery först

För den intresserade kan vi berätta att AppGallery finns tillgängligt på tidigare Huawei-mobiler som sålts på den svenska marknaden, vilket betyder att du som just nu har (eller känner någon med) en mobil ur exempelvis P20-serien (eller P30-serien) och vill testa AppGallery för att se hur stort utbudet av appar är kan göra det.

Ett smart sätt för dig som är sugen på Huawei P40 eller P40 Pro men vill veta att det kommer finnas tillräckligt med appar!

Webbappar ett kompliment

De flesta av dagens hemsidor är mobilanpassade. Vissa företag har till och med inte någon app. Så om du inte hittar en specifik app, betyder inte det att ”allt är förlorat”. På Andorid-mobiler kan man enkelt spara ner en hemsida till skrivbordet, så att det blir som en slags app.

En bra lösning för många, och som faktiskt fungerar riktigt bra!

Köp Huawei-mobil på tre.se

Sugen på en ny Huawei-mobil? Kolla in vårt utbud och hitta den som passar dig bäst. Hos oss handlar du alltid fraktfritt och med snabba leveranser. Du betalar inte heller någon aktiveringsavgift. Köp med eller utan abonnemang.

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?