Gå till innehållet

Apple iPhone 2020

Vi sammanfattar vad som hände.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

iPhone 12-serien

Apple hade sitt oktober-event 2020 där de förutom nya HomePod mini presenterat nya iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini samt iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max. Vi har sammanfattat eventet.

Vi sammanfattar Apples oktober-event 2020:

  1. Apple och 5G
  2. iPhone 12 och iPhone 12 mini
  3. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max
  4. HomePod mini

Apple pratar 5G

Apple inledde segmentet om nya iPhone genom att först prata om 5G och att samtliga nya iPhone-modeller kommer att ha stöd för 5G. Vad det innebär för oss i Sverige och för oss på Tre återstår att se - vi är i alla fall väldigt spända på detta och får be att återkomma när vi vet mer.

Håll dig uppdaterad om 5G-tillgång hos Tre

iPhone 12

Med iPhone 12 introducerar Apple en lite tunnare iPhone (till skillnad från iPhone 11) med 6,1'' OLED-skärm. Finns i färgerna svart, vit, röd, grön och blå. Glaset på iPhone 12 är dessutom förstärkt med en ny teknik, vilket enligt Apple ska göra den tåligare.

Köp iPhone 12

Prestanda

När det kommer till prestanda använder iPhone 12 det nya chippet A14 Bionic som är byggt på den nya 5 nm-tekniken. Det gör chippet både kraftfullare och mer energieffektivt än chip i tidigare iPhone-modeller.

Kamera

iPhone 12 har två 12 MP-kameror: ultravidvinkel och vidvinkel. Med hjälp av ny teknik (mjukvara och hårdvara) säger Apple själva att bilder, speciellt i mörker kommer att bli extra bra.

iPhone 12 mini

Apple fortsätter mini-trenden och introducerar en ny mindre modell med 5,4''-display. Fotavtrycket för iPhone 12 mini är snäppet under iPhone SE från 2020.

I övrigt har iPhone 12 mini samma funktioner och egenskaper som iPhone 12 (så som vi uppfattat det).

Köp iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max

Precis som förra årets pro-modeller är iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max byggda i glas och rostfritt stål, men har nu fått en mer avsmalnad och "slimmad" design. Trots det är mobilerna något större än förra året då skärmarna ökat till 6,1'' för iPhone 12 Pro och 6,7'' för iPhone 12 Pro Max.

Finns i färgerna silver, grafit och djuphavsblå

Köp iPhone 12 Pro Köp iPhone 12 Pro Max

Prestanda

Precis som med iPhone 12 och iPhone 12 mini använder de nya pro-modellerna Apples nya chip A14 Bionic.

Kamera

Båda pro-modellerna har fyra kameror: vidvinkel, telefoto och ultravidvinkel samt en LiDAR-sensor vilket hjälper till med djup i bilden. Det snabbar även upp autofokus i mörker samt hjälper till med olika typer av AR-funktioner (augmented reality).

Med hjälp av vad Apple själva kallar "Computational Photography" är pro-modellerna rustade för att ta så bra bilder och filmer det bara går. Något vi själva tycker låter väldigt spännande är att pro-modellerna nu kan filma i HDR, vilket verkligen öppnar upp för vackra hemmafilmer.

Övrigt om iPhone.

Fans av Apples äldre MacBook-datorer minns säkert MagSafe-tekniken. Med MagSafe hålls laddaren fast med hjälp av magneter. Med iPhone 12 återindroducerar Apple MagSafe, fast för iPhone. Med hjälp av magneter guidas mobilen rätt på laddplattan för optimal trådlös laddning.

För att minska sitt miljöavtryck kommer Apple inte att skicka med hörlurar och laddadaptern ur kartongen för de nya modellerna.

HomePod mini.

Smarthögtalaren HomePod mini är en mindre variant av HomePod, som först lanserades 2017. HomePod mini liknar sin föregångare på många sätt, men är som namnet antyder mindre. Trots den lilla storleken har HomePod mini fullt stöd för Siri - så att du kan styra den med rösten.

Om du parkopplar två stycken så spelar de i stereo. De kan dessutom användas som interkom, vilket betyder att du kan prata och skicka meddelanden mellan dem.

Våra mobiler från Apple

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Design iPhone 11 och iPhone 11 Pro

iPhone 11 är designad i aluminium och tåligt glas på både fram- och baksida. Enligt Apple håller det aluminium som används i iPhone 11 samma kvalitet som det som används inom rymdindustrin.

En kvinna med grått långt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Doro 8080. Enkel och senioranpassad Android-smartphone.

Resultatet av flera års utvecklingsarbete är Doro 8080 - en smart seniormobil som Doro kallar för en "enkel smartphone med briljant design" som är "designad med dig i åtanke". I det här blogginlägget djupdyker vi i nya Doro 8080 och går igenom allt från mobilens funktioner till utseende och prestanda.