Gå till innehållet

Apple Watch Series 5 - vi har spanat in nyheterna!

Vi har spanat in nyheterna i smartklockan Apple Watch Series 5. Läs om alla spännande nyheter och funktioner.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nytt med Apple Watch Series 5.

  • Har en skärm som aldrig slocknar
  • Inbyggd kompass
  • Internationella nödsamtal
  • Nya appar

Apple Watch Series 5 har en skärm som aldrig slocknar.

Apple Watch Series 5 har en helt ny Always-On Retina-skärm som alltid är tänd så att du kan se hur mycket klockan är bara genom att titta på den. När du sänker armleden sänks också ljusstyrkan och höjs igen när du höjer armen eller trycker på skärmen.

Inbyggd kompass och uppdaterade kartor.

Ta på dig Apple Watch Series 5 och ge dig ut på äventyr. Nu blir det ännu lättare att hitta med hjälp av den inbyggda kompassen och den uppdaterade appen Kartor. Kompassen kan visa riktning, lutning, latitud, longitud och aktuell altitud. Dessutom kan du lägga till kompassen på urtavlan så att du har den nära till hands när det behövs.

Apple Watch hjälper dig när olyckan är framme.

Om olyckan är framme kan du ringa nödsamtal genom att hålla in sidoknappen, även när du befinner dig utomlands. Apple Watch Series 5 har också en funktion för falldetektering som känner av om du ramlar. Under 2019 års Keynote fick vi bland annat lyssna till en man vars Apple Watch automatiskt ringde efter ambulans när han hade ramlat och slagit sig illa. Vi lägger in klippet här under om du vill se hans och andra användares livsavgörande erfarenheter av Apple Watch.

Nya appar med Apple Watch Series 5.

Med Apple Watch Series 5 släpps en rad nya appar. Två exempel är appen Buller som varnar när ljudnivån börjar närma sig en skadlig nivå för din hörsel och appen Cykelkoll som hjälper dig att hålla koll på din menscykel.

Relaterade inlägg

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Jämför Samsung Galaxy S22 och S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.

Samsung S22 serien i färgerna svart, vit, grön och rosa

Jämför Samsung Galaxy S22

Samsung inleder 2022 med att presentera tre mobiler i sin nya Galaxy S22-serien: Galaxy S22, 22+ och S22 Ultra. Vi hjälper dig att ta reda på vilken som kan passa dig bäst.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!