Gå till innehållet

Bli mästerfotograf med Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 har en riktigt bra kamera. Här är åtta saker som gör kameran i S8:an till ett skarpt nöje – och dig själv till en riktig mästerfotograf. Samsung-lanseringen innehöll allt från delbar multitaskingskärm till iris-skannern, som gör att du kan låsa upp din mobil med en enda blick. Här är några av nyheterna som vi älskar.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

1. Selfieklart, såklart!

Med selfiekameran hos Samsung Galaxy S8 selfiekamera säkrar du dina likes och sätter alla egon i fokus. Den smarta autofokusen söker upp ansikten och ser till att alla fejs är i fokus – oavsett det handlar om en selfie eller groupie. Och oavsett du kör med selfiepinne eller egen arm. Med uppgraderad multi-framebehandling blir självbilden både skarp och detaljerad. Och ordet ”självklart” får helt plötsligt en helt ny innerbörd.

2. Fantastiska filter direkt i kameran

#Nofilter i all ära, men de flesta av oss älskar effekten som ett bildfilter kan ha, inte minst när det sker i realtid. Med S8:an väljer du redan i förhandsvisningsläge mellan en mängd filter – och ser alltså redan innan du fotar precis hur gilla-vänligt resultatet kommer att bli. Filtrera mera, helt enkelt!

3. Otrolig skärpa

Vill du fånga ögonblicket behöver du en kamera som svarar ögonaböj. Och är det nåt som är i fokus här så är det reaktionsförmåga. Med S8:ans Dual Pixel Sensor – ett ljuskänsligt objektiv och en extra stor bländare – träffar du rätt lika snabbt som en blixt från klarblå himmel. Skarpt läge alltså!

4. Magiskt mörkerseende

Mobilkamera och mörker hör knappast ihop. Fram tills nu, vill säga. Med Galaxy S8 får du inte bara ett extra ljuskänsligt objektiv utan också en bildsensor med sanslöst stora pixlar. Ljuspunkten med det? Kameran blir en baddare på att samla in ljus, även i kackiga ljusförhållanden. Fånga dagen – och natten – ”carpe allt” är det nya svarta.

5. Stickers – som vilket instasnap som helst

Glöm ”säg omelett!” – nu är det kaninöron, björnmaskar och andra attiraljer som får dig att le. Gärna med ljudeffekt. Och till och med när du filmar. Som vilket instasnap som helst alltså – utan hjälp av minsta lilla app. Men en varningens tass kan kanske vara på sin plats: stickers är starkt beroendeframkallande. Och fäster på allt.

6. Drömfångarfunktionen

Äntligen – kristallklara minnen blir till självklar verklighet. När naturen bländar dig med sina storslagna vyer ser Galaxy S8 till att föreviga känslan, ganska exakt så där överväldigande som upplevelsen faktiskt är. Ta en serie bilder på ett kick och kombinera dem till ett enda foto med wow-kvalitet. Allt du behöver göra är att klicka ”klick”.

7. Fokus i fokus

Galaxy S8 gör det enklare att fokusera på det viktigaste – även om du först i efterhand förstår vad det viktigaste var. Med funktionen ”selektivt fokus” byter du plättlätt skärpedjup, efter att du tagit bilden. Med andra ord: fokusera på förgrunden, bakgrunden eller både och – utan att ta beslutet i den stund som bilden tas. Liksom, älska fokuserad prokrastinering!

8. Lämnar ögat i dina händer (om du vill)

Tillhör du dem som gärna ”kan själv”? Men då så! Bara till att aktivera Pro Mode och du utnyttjar S8:ans avancerade kamera maximalt. ISO, slutartid och exponering. Fokus, färgton och vitbalans. Den som kan och vill rattar funktioner manuellt och skapar sitt eget horn i pannan. Kameraparty för proffsen alltså! Och alla andra. Med eller utan sticker.

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apple TV+. Streamingtjänst från Apple

Under Apples Keynote 2019 presenterade Apple sin nya streamingtjänst Apple TV+ som sedan dess producerat massor av filmer och prisvinnande serier.

iPhone 11 i flera olika färger - presenterade som en "bukett".

Apple Arcade

Spelar du på mobilen när du åker till och från jobbet? Har du kanske till och med tröttnat på alla dessa spel som ber dig om pengar i tid och otid? Reklamen som kommer upp precis när du ska få den perfekta raden i Candy Crush? Då kan Apple Arcade vara något för dig.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!