Gå till innehållet

Byta från Android till iPhone

Välkommen till iOS! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att byta från Android till iPhone, så är du redo att flytta över till iOS? Så här gör du! 

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-13 (Uppdaterad 2021-09-14)

En person i beige tröja håller i en mobil.

För att göra övergången enkel finns det en app som hjälper dig föra över ditt innehåll till din nya iPhone, så låt oss börja där! 

Appen installerar du på din android-mobil innan du startar din nya iPhone. Det går bra att göra detta i efterhand också men då behöver återställa din iPhone och börja om. Det går också bra att göra den manuellt utan app, du hittar mer om det längre ner.

Innan du sätter igång behöver båda dina mobiler vara anslutna till WiFi och laddaren ska vara inkopplad.

Hur du överför bilder, sms, kontakter och appar från Android till iPhone med en enkel app 

Appen ”Move to iOS”, eller Flytta till iOS som den också heter, hittar du i Google Play.   Appen kan flytta allt från bilder och filmer till bokmärken, e-postkonton och kalendrar. Självklart kan den föra över dina kontakter och sms. Dina appar som är gratis överförs också om de även finns för iPhone i App Store. 

Så här gör du steg för steg

Starta din iPhone och när du ställer in din nya mobil letar du upp skärmen Appar och data. Tryck sedan på Flytta data från Android.

  1. Ladda ned och starta appen ”Flytta till iOS” på din android till du ska skriva in en kod.
  2. Tryck på fortsätt på din iPhone och vänta på en kod, skriv in den på din Android och vänta tills överför data visas.
  3. Nu väljer du vad som ska överföras. Nu väntar du till dess det står att det är klart på båda enheterna. Tryck sedan på klar på din Android-mobil och sedan på din iPhone.
  4. Nu kan du slutföra dina inställningar för din iPhone och du är redo för en ny värld med iOS.

Tänk på att musik, böcker och PDF-filer inte överförs och detta behöver du göra manuellt. Även appar som du har betalat för, eller appar som inte finns i App Store, överförs inte heller. Det enklaste sättet för att föra över denna typ av filer är via en molntjänst som till exempel Dropbox, Microsoft OneDrive eller Google Drive.

Så här gör du för att föra över musik, appar, filer m.m.

  1. Ladda ner och logga in på exempelvis Google Drive på din Android.
  2. Tryck på säkerhetskopiera.
  3. Ladda ner och logga in på samma molntjänst på din iPhone.
  4. Klicka på din säkerhetskopia och synka mot din nya iPhone.

Flytta innehåll från din Android till iPhone alldeles själv!

Vill du hellre göra det själv och vara säker på att allt kommer med? Då ska du titta hit! Du kan faktiskt flytta över innehållet från din android-mobil till iPhone manuellt, däremot kan du behöva använda en dator för några av momenten.

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!