Gå till innehållet

Byta från Android till iPhone

Välkommen till iOS! Vi vill att det ska vara enkelt för dig att byta från Android till iPhone, så är du redo att flytta över till iOS? Så här gör du! 

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-13 (Uppdaterad 2021-09-14)

Man i blå jeans, bruna stor och vit skjorta sitter ner och tittar på en mobiltelefon som han håller i ena handen.

För att göra övergången enkel finns det en app som hjälper dig föra över ditt innehåll till din nya iPhone, så låt oss börja där! 

Appen installerar du på din android-mobil innan du startar din nya iPhone. Det går bra att göra detta i efterhand också men då behöver återställa din iPhone och börja om. Det går också bra att göra den manuellt utan app, du hittar mer om det längre ner.

Innan du sätter igång behöver båda dina mobiler vara anslutna till WiFi och laddaren ska vara inkopplad.

Hur du överför bilder, sms, kontakter och appar från Android till iPhone med en enkel app 

Appen ”Move to iOS”, eller Flytta till iOS som den också heter, hittar du i Google Play.   Appen kan flytta allt från bilder och filmer till bokmärken, e-postkonton och kalendrar. Självklart kan den föra över dina kontakter och sms. Dina appar som är gratis överförs också om de även finns för iPhone i App Store. 

Så här gör du steg för steg

Starta din iPhone och när du ställer in din nya mobil letar du upp skärmen Appar och data. Tryck sedan på Flytta data från Android.

  1. Ladda ned och starta appen ”Flytta till iOS” på din android till du ska skriva in en kod.
  2. Tryck på fortsätt på din iPhone och vänta på en kod, skriv in den på din Android och vänta tills överför data visas.
  3. Nu väljer du vad som ska överföras. Nu väntar du till dess det står att det är klart på båda enheterna. Tryck sedan på klar på din Android-mobil och sedan på din iPhone.
  4. Nu kan du slutföra dina inställningar för din iPhone och du är redo för en ny värld med iOS.

Tänk på att musik, böcker och PDF-filer inte överförs och detta behöver du göra manuellt. Även appar som du har betalat för, eller appar som inte finns i App Store, överförs inte heller. Det enklaste sättet för att föra över denna typ av filer är via en molntjänst som till exempel Dropbox, Microsoft OneDrive eller Google Drive.

Så här gör du för att föra över musik, appar, filer m.m.

  1. Ladda ner och logga in på exempelvis Google Drive på din Android.
  2. Tryck på säkerhetskopiera.
  3. Ladda ner och logga in på samma molntjänst på din iPhone.
  4. Klicka på din säkerhetskopia och synka mot din nya iPhone.

Flytta innehåll från din Android till iPhone alldeles själv!

Vill du hellre göra det själv och vara säker på att allt kommer med? Då ska du titta hit! Du kan faktiskt flytta över innehållet från din android-mobil till iPhone manuellt, däremot kan du behöva använda en dator för några av momenten.

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.