Gå till innehållet

Byta telefon

Har du uppgraderat dig till en ny mobil? Vad trevligt! Då är det bara att flytta över allt innehåll som finns på gamla telefonen. Och innan du suckar och grämer dig för hur det ska gå så kommer det med appars hjälp att gå galant. Snart är du igång med nya telefonen! Men psst! Det är alltid bäst att säkerhetskopiera först.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-06-15 (Uppdaterad 2021-06-16)

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Vad följer med när du byter mobil?

Du får med dig kontakter, bilder, inställningar, appar och historik. Du väljer faktiskt själv vad det är som ska flytta med.

Vi förklarar hur du för över kontakter från android till android och hur du byter till en ny iPhone. Vi hjälper dig steg för steg. Men innan vi börjar så är det alltid bäst att säkerhetskopiera så att den senaste informationen är sparad.

Föra över appar, data och kontakter från android till android

Samsung, Sony, Huawei och Xiaomi använder alla operativsystemet Android. Det finns oftast förinstallerade appar på dessa telefoner som gör jobbet åt dig. Appen brukar starta automatiskt första gången du sätter på din mobil. Följ anvisningarna på skärmen för att flytta över allt innehåll.

Byta till ny iPhone

  1. Börja med att ansluta din gamla mobil till WiFi
  2. Gå till Inställningar – [ditt namn]
  3. iCloud Säkerhetskopia. Om du har en äldre iPhone väljer du – iCloud – Säkerhetskopia
  4. Kontrollera att iCloud-säkerhetskopiering är på och tryck på Säkerhetskopiera nu. Vänta tills processen är avslutad.
  5. Sätt in ett SIM-kort i din nya iPhone och slå på den
  6. Anslut telefonen till Wifi och logga in på iCloud med ditt Apple-ID och lösenord. Välj önskad säkerhetskopia när du uppmanas att göra det.
  7. Nu överförs alla kontakterna till din nya telefon. Proceduren är densamma för dina appar förutom att du måste logga in på iTunes eller App Store med det Apple-ID du använde när du köpte dem.
  8. Vänta tills hela återställningsprocessen är färdig. Sedan kan du kopiera även bilder, musik och övrigt innehåll som finns i din gamla iPhone.

Lämna in din gamla telefon

När du är klar med överföringen av din gamla telefon kan du lämna in den till en 3Butik. Vi värderar mobilen och med värdet av telefonen sänker vi din månadskostnad eller så skänker du pengarna till välgörenhet. Du väljer själv. Läs mer om vårt populära återvinningsprogram.

Relaterade inlägg

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Ta bort virus på mobilen

Har din mobil börjat att bete sig konstigt? Misstänker du att du har drabbats av ett mobilvirus? Det kan tyvärr vara möjligt. I och med att våra smarta mobiler i princip har utvecklats till små minidatorer kan dom även drabbas av virus.

Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!