Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Hur du byter mobil och behåller appar och data

Har du uppgraderat dig till en ny mobil? Vad trevligt! Då är det bara att flytta över allt innehåll som finns på gamla mobilen. Och innan du suckar och grämer dig för hur det ska gå så kommer det med appars hjälp att gå galant. Snart är du igång med nya telefonen, kika här!

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-06-15 (Uppdaterad 2023-06-16)

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Vad följer med när du byter mobil?

Du får med dig kontakter, bilder, inställningar, appar och historik. Du väljer faktiskt själv vad det är som ska flytta med.

Vi förklarar hur du överför kontakter från android till android och hur du byter till en ny iPhone. Vi hjälper dig steg för steg. Men innan vi börjar så är det alltid bäst att säkerhetskopiera så att den senaste informationen är sparad.

Överför appar, data och kontakter från android till android

Samsung, Sony och Xiaomi använder alla operativsystemet Android. Det finns oftast förinstallerade appar på dessa telefoner som gör jobbet åt dig. Appen brukar starta automatiskt första gången du sätter på din mobil. Följ anvisningarna på skärmen för att flytta över allt innehåll.

Byta till ny iPhone

  1. Börja med att ansluta din gamla mobil till WiFi
  2. Gå till Inställningar – [ditt namn]
  3. iCloud Säkerhetskopia. Om du har en äldre iPhone väljer du – iCloud – Säkerhetskopia
  4. Kontrollera att iCloud-säkerhetskopiering är på och tryck på Säkerhetskopiera nu. Vänta tills processen är avslutad.
  5. Sätt in ett SIM-kort i din nya iPhone och slå på den
  6. Anslut telefonen till Wifi och logga in på iCloud med ditt Apple-ID och lösenord. Välj önskad säkerhetskopia när du uppmanas att göra det.
  7. Nu överförs alla kontakterna till din nya telefon. Proceduren är densamma för dina appar förutom att du måste logga in på iTunes eller App Store med det Apple-ID du använde när du köpte dem.
  8. Vänta tills hela återställningsprocessen är färdig. Sedan kan du kopiera även bilder, musik och övrigt innehåll som finns i din gamla iPhone.

Lämna in din gamla telefon

När du är klar med överföringen av din gamla telefon kan du lämna in den till en 3Butik. Vi värderar mobilen och med värdet av telefonen sänker vi din månadskostnad eller så skänker du pengarna till välgörenhet. Du väljer själv. Läs mer om vårt populära återvinningsprogram.

Relaterade inlägg

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer. 

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!