Gå till innehållet

Doro 8080. Enkel och senioranpassad Android-smartphone.

Resultatet av flera års utvecklingsarbete är Doro 8080 - en smart seniormobil som Doro kallar för en "enkel smartphone med briljant design" som är "designad med dig i åtanke". I det här blogginlägget djupdyker vi i nya Doro 8080 och går igenom allt från mobilens funktioner till utseende och prestanda.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-04-09

En kvinna med grått, yvigt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Till skillnad från många tidigare Doro-mobiler, är Doro 8080 en fullfjättrad Android-smartphone med tillgång till appar att ladda ner från Google Play. Det gör att Doro 8080 kan användas till mer än bara samtal och meddelanden, vilket är något som vi tror många associerar Doro med.

Det enkla från Doro. Med det kraftfulla från Android.

Doro 8080 har designats för att vara enkel och kraftfull, men framför allt för att klara de höga krav som idag ställs på smarta mobiler, med allt från appar till film och foto.

Eva - ett exempel på enkelhet.

Ett utmärkt exempel på just enkelhet är den digitala guiden och assistenten Eva som bland annat dyker upp första gången du startar mobilen för att hjälpa dig ställa in mobilen precis som du vill ha den! Eva finns med i bakgrunden och organiserar de funktioner och appar som används mest.

Ny era. Samma trygga teknik.

Även om Doro går in i en ny era med Doro 8080, fortsätter de senioranpassa sina mobiler. Förrutom trygghetsknapp och stöd för hörapparat har Doro 8080 extra klart och tydligt ljud, lättläst skärm och text samt en lättanvänd kamera som du kan fota och filma med.

Allt i Doro 8080 har utformats och finjusterats för att ge en så bra och enkel användarupplevelse som möjligt. Här får du det enkla från Doro, med det kraftfulla från Android.

Extra trygghet med My Doro Manager. Med My Doro Manager kan en familjemedlem hjälpa till att lägga till kontakter, skapa påminnelser och ändra inställningar för mobilen. Antingen via webben eller via sin egen mobil - utan att ha tillgång till Doro 8080.

Läs mer om My Doro Manager och Doro 8080 på Doros hemsida.

Elegant design. Kraftfull prestanda.

Doro 8080 ser ut som en klassisk smartphone med sin tidlösa och eleganta design. Välj mellan svart eller vitt med detaljer i vacker kopparton.

För dig som är lite av en tekniknörd, kan det va skönt att veta vilka byggstenar som utgör Doro 8080. Det vi tycker sticker ut är den stora skärmen, den generösa samtalstiden och möjligheten att låsa upp mobilen med fingret.

Doro 8080 har 32GB lagring och plats för minneskort, vilket gör att du får plats med appar, foton och filmer. Tack vare Snapdragon 439-chippet är mobilen kraftfull nog att klara det som du vill!

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?