Gå till innehållet

Emoji-skola: 10 emojisar vi ofta använder ”fel”

En emoji kan förstärka en känsla, lätta upp en stämning eller helt enkelt göra chatten mer mysig och personlig. Men vad händer om vi tror att vi säger en sak – och det uppfattas som något helt annat?

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10

Två kvinnor vid havet tar en selfie med kvällssolen i ansiktet.

En textad mening kan lätt missförstås, eftersom vi inte kan ”mjuka upp den” med vårt tonfall och kroppsspråk. Här kommer emojisarna in. De populära små figurerna gör det lättare för oss att uttrycka vad vi menar mellan raderna.

Men det finns emojisar som kan skapa förvirring, eftersom de ofta betyder olika saker för oss. Här är tio figurer som kanske betyder något annat än du trodde.

😤 Stolt snarare än sur

Den här emojin används ofta för att uttrycka frustration och irritation, men betyder egentligen att vi känner oss triumferande, eller ”power”. Namnet för symbolen är “Face with look of triumph”.

😪 Snorig?

Nja, den här emojin föreställer någon som sover. Bubblan som kommer ur näsan är ett vanligt sätt i japansk manga att illustrera att någon sover.

💫 Känner du dig som en stjärna?

Många tolkar den här emojin som ett stjärnfall. Men figuren, som ofta används i manga, betyder att man är snurrig och heter ”dizzy”.

😶 Chockad eller rädd?

Ansiktet utan mun betyder snarare tystnad.

🏩 H som i hospital?

No no. H:et står för Hotel och den rosa färgen signalerar om ett ”love hotel” som hyr ut per timme istället för natt.

🙆‍♀️Ballerina på bushumör?

Knappast, den här emojin betyder att du är okej. Händerna över huvudet visar att man är ”ovanför vattenytan” – helt ok alltså.

😥 Inte så ledsen

Figuren symboliserar någon som varit stressad men nu är lättad.

👐 Uppgiven?

Många använder dessa händer som symbol för ”jag ger upp” eller ”stopp”. Men emojin symboliserar öppenhet.

😫 Gäsp!

Ser du så här förtvivlad ut när du är trött? Den här emojin heter i alla fall ”tired face” och inget annat.

😂 Gråtskrattaren

En av de allra populäraste emojisarna – som 2015 utnämndes till årets ord av Oxford English Dictionary – men vad betyder det gråtskrattande ansiktet? Jo, att någon har så många och starka känslor att den inte orkar mer, och då kommer tårarna som en befrielse.

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!