Gå till innehållet

Emoji-skola: 10 emojisar vi ofta använder ”fel”

En emoji kan förstärka en känsla, lätta upp en stämning eller helt enkelt göra chatten mer mysig och personlig. Men vad händer om vi tror att vi säger en sak – och det uppfattas som något helt annat?

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10 (Uppdaterad 2022-11-02)

Två kvinnor vid havet tar en selfie med kvällssolen i ansiktet.

En textad mening kan lätt missförstås, eftersom vi inte kan ”mjuka upp den” med vårt tonfall och kroppsspråk. Här kommer emojisarna in. De populära små figurerna gör det lättare för oss att uttrycka vad vi menar mellan raderna.

Men det finns emojisar som kan skapa förvirring, eftersom de ofta betyder olika saker för oss. Här är tio figurer som kanske betyder något annat än du trodde.

😤 Stolt snarare än sur

Den här emojin används ofta för att uttrycka frustration och irritation, men betyder egentligen att vi känner oss triumferande, eller ”power”. Namnet för symbolen är “Face with look of triumph”.

😪 Snorig?

Nja, den här emojin föreställer någon som sover. Bubblan som kommer ur näsan är ett vanligt sätt i japansk manga att illustrera att någon sover.

💫 Känner du dig som en stjärna?

Många tolkar den här emojin som ett stjärnfall. Men figuren, som ofta används i manga, betyder att man är snurrig och heter ”dizzy”.

😶 Chockad eller rädd?

Ansiktet utan mun betyder snarare tystnad.

🏩 H som i hospital?

No no. H:et står för Hotel och den rosa färgen signalerar om ett ”love hotel” som hyr ut per timme istället för natt.

🙆‍♀️Ballerina på bushumör?

Knappast, den här emojin betyder att du är okej. Händerna över huvudet visar att man är ”ovanför vattenytan” – helt ok alltså.

😥 Inte så ledsen

Figuren symboliserar någon som varit stressad men nu är lättad.

👐 Uppgiven?

Många använder dessa händer som symbol för ”jag ger upp” eller ”stopp”. Men emojin symboliserar öppenhet.

😫 Gäsp!

Ser du så här förtvivlad ut när du är trött? Den här emojin heter i alla fall ”tired face” och inget annat.

😂 Gråtskrattaren

En av de allra populäraste emojisarna – som 2015 utnämndes till årets ord av Oxford English Dictionary – men vad betyder det gråtskrattande ansiktet? Jo, att någon har så många och starka känslor att den inte orkar mer, och då kommer tårarna som en befrielse.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13-serien vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

Galaxy Z Fold3 och Galaxy Z Flip3 i en vattenpöl

Vattentät mobil

Nästan alla mobiler som säljs idag är vattentåliga i någon mån och de flesta toppmodellerna är till och med vattentäta. Hur vet man då om en mobil är vattentät eller vattentålig och vad innebär just detta i praktiken?