Gå till innehållet

Emoji-skola: Här är de vanligaste kombinationerna

Brukar du lägga till en smiley här och ett hjärta där? Den senaste trenden är att göra emoji-kombinationer av vardagsfraser, ofta som en ”rebus” med två-tre figurer eller fler. Här får du koll på de allra vanligaste.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10

Två kvinnor med ett stort leende tittar på en mobil. De har airpods i öronen.

Händer det att du sätter ihop emojis på ditt alldeles personliga sätt? 👩‍❤️‍👨 ☕? Kanske betyder: Ska vi ta en kaffe, älskling?

Om du hänger på Tiktok har du antagligen sett de kreativa emoji-kombinationerna som ploppar upp i kommentarsfälten. Taggarna #emojicombos och #emojicombinations trendar i appen och kombinationerna blir alltmer uppfinningsrika. Vissa är lätta att gissa sig till, som 🛏️ 🏃‍♀️”gå och lägga sig” – men att förstå betydelsen är inte alltid så enkelt. Vi har därför satt ihop en lista med några av de vanligaste kombinationerna.

Vad kom först? - 🐔 🤔 🥚
Självklar - 👁️ 👄👁️
När grisar kan flyga - ⏰ 🐷 ✈️
Ursäkta, vad hände precis? - 😎 😳 🕶
Jag såg ingenting - 🕳👨‍🦯
Jag lyssnar inte - 👉 🙄 👈
Du kan gå - 😃 👉 🚪
Ok, antar jag - 😏 🤝 🙄
Dags att dra -🚪 🏃‍♀️ 💨
När något spännande händer - 🍿 🤏 😯
Bryr jag mig? - 😃 🖕
Vakna - 🛌 🤺

Blir du inspirerad att hitta på egna emoji-kombinationer?

Då är det bara att sätta igång. Det finns massvis av vardagsfraser där ute som bara väntar på att förvandlas till emojis.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

En man i solglasögon håller i, och tittar på en svart mobiltelefon.

Säkerhetskopiera mobilen

Har du köpt en ny mobil, eller vill säkerställa att ditt innehåll är i säkra händer? Då är det dags att säkerhetskopiera! Det alltid bra att ha en back up av ditt innehåll sparat någonstans. Oavsett om du har en mobil med Android eller iOS ska det vara enkelt att säkerhetskopiera.