Gå till innehållet

Emoji-skola: Här är de vanligaste kombinationerna

Brukar du lägga till en smiley här och ett hjärta där? Den senaste trenden är att göra emoji-kombinationer av vardagsfraser, ofta som en ”rebus” med två-tre figurer eller fler. Här får du koll på de allra vanligaste.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10

Två kvinnor med ett stort leende tittar på en mobil. De har airpods i öronen.

Händer det att du sätter ihop emojis på ditt alldeles personliga sätt? 👩‍❤️‍👨 ☕? Kanske betyder: Ska vi ta en kaffe, älskling?

Om du hänger på Tiktok har du antagligen sett de kreativa emoji-kombinationerna som ploppar upp i kommentarsfälten. Taggarna #emojicombos och #emojicombinations trendar i appen och kombinationerna blir alltmer uppfinningsrika. Vissa är lätta att gissa sig till, som 🛏️ 🏃‍♀️”gå och lägga sig” – men att förstå betydelsen är inte alltid så enkelt. Vi har därför satt ihop en lista med några av de vanligaste kombinationerna.

Vad kom först? - 🐔 🤔 🥚
Självklar - 👁️ 👄👁️
När grisar kan flyga - ⏰ 🐷 ✈️
Ursäkta, vad hände precis? - 😎 😳 🕶
Jag såg ingenting - 🕳👨‍🦯
Jag lyssnar inte - 👉 🙄 👈
Du kan gå - 😃 👉 🚪
Ok, antar jag - 😏 🤝 🙄
Dags att dra -🚪 🏃‍♀️ 💨
När något spännande händer - 🍿 🤏 😯
Bryr jag mig? - 😃 🖕
Vakna - 🛌 🤺

Blir du inspirerad att hitta på egna emoji-kombinationer?

Då är det bara att sätta igång. Det finns massvis av vardagsfraser där ute som bara väntar på att förvandlas till emojis.

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!