Gå till innehållet

Emoji-skola: Här är de vanligaste kombinationerna

Brukar du lägga till en smiley här och ett hjärta där? Den senaste trenden är att göra emoji-kombinationer av vardagsfraser, ofta som en ”rebus” med två-tre figurer eller fler. Här får du koll på de allra vanligaste.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10

Två kvinnor med ett stort leende tittar på en mobil. De har airpods i öronen.

Händer det att du sätter ihop emojis på ditt alldeles personliga sätt? 👩‍❤️‍👨 ☕? Kanske betyder: Ska vi ta en kaffe, älskling?

Om du hänger på Tiktok har du antagligen sett de kreativa emoji-kombinationerna som ploppar upp i kommentarsfälten. Taggarna #emojicombos och #emojicombinations trendar i appen och kombinationerna blir alltmer uppfinningsrika. Vissa är lätta att gissa sig till, som 🛏️ 🏃‍♀️”gå och lägga sig” – men att förstå betydelsen är inte alltid så enkelt. Vi har därför satt ihop en lista med några av de vanligaste kombinationerna.

Vad kom först? - 🐔 🤔 🥚
Självklar - 👁️ 👄👁️
När grisar kan flyga - ⏰ 🐷 ✈️
Ursäkta, vad hände precis? - 😎 😳 🕶
Jag såg ingenting - 🕳👨‍🦯
Jag lyssnar inte - 👉 🙄 👈
Du kan gå - 😃 👉 🚪
Ok, antar jag - 😏 🤝 🙄
Dags att dra -🚪 🏃‍♀️ 💨
När något spännande händer - 🍿 🤏 😯
Bryr jag mig? - 😃 🖕
Vakna - 🛌 🤺

Blir du inspirerad att hitta på egna emoji-kombinationer?

Då är det bara att sätta igång. Det finns massvis av vardagsfraser där ute som bara väntar på att förvandlas till emojis.

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.