Gå till innehållet

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2021-07-09)

Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Har du dålig WiFi-täckning hemma? Ingen fara! Att förstärka eller förlänga WiFi-täckning är enkelt och kan med fördel göras i större hus och lägenheter, eller om väggarna hemma är tjocka så att inte signalerna tränger igenom väggarna och når fram.

Kontrollera befintlig utrustning först

Till att börja med bör man kontrollera så att routern är optimalt placerad och exempelvis inte står undangömd. Om du har täckning i ett rum, men inte ett annat är ett tips att placera om routern så att den står mellan rummen.

Ju färre "hinder" WiFi-signalerna behöver passera, desto bättre. Väggar, dörrar och avstånd gör att signalerna tar längre tid att komma fram. - vilket leder till sämre täckning, signalstyrka och hastighet.

Förstärk och förläng ditt WiFi

Om du redan testat ovan tips men fortfarande inte får till det - kan en god idé vara att titta på lösningar som både förlänger och förstärker ditt nätverk.

Sådan utrustning kallas för "repeater" eller "range extender" och placeras mellan routern och din dator, mobil eller surfplatta. Det som händer är att routern först skickar signalerna till "repeatern" eller "range externdern" som sedan förstärker och förlänger signalen och innan den skickas vidare.

Nu kan du som bor i en större lägenhet eller hus (eller har tjocka väggar) ha täckning och bra hastighet överallt.

Mobilt bredband hos Tre

När du köper vår hemmalösning för mobilt bredband med 24 månaders bindningstid ingår en router med WiFi. Då är det enkelt att koppla upp familjens alla uppkopplade prylar!

Köp 4G-router med WiFi

Relaterade inlägg

Barn i randig tröja och yvigt brunt hår sitter med en man i svart hår, skägg och grå tröja i en fåtölj. De interagerar med en mobiltelefon.

Dags för första egna mobilen? Så vet du när barnet är redo

Att få sin första egna mobil är ett stort steg för ett barn. Men hur vet du att ditt barn är redo? Och vad kan du som förälder behöva tänka på? Här är några frågor som kan vara bra att fundera över innan du gör slag i saken.

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

Jämför Galaxy S21-serien från Samsung

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.