Gå till innehållet

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2022-08-16)

Man och barn sitter i köket och tittar på en surfplatta.

Har du dålig WiFi-täckning hemma? Ingen fara! Att förstärka eller förlänga WiFi-täckning är enkelt och kan med fördel göras i större hus och lägenheter, eller om väggarna hemma är tjocka så att inte signalerna tränger igenom väggarna och når fram.

Kontrollera befintlig utrustning först

Till att börja med bör man kontrollera så att routern är optimalt placerad och exempelvis inte står undangömd. Om du har täckning i ett rum, men inte ett annat är ett tips att placera om routern så att den står mellan rummen.

Ju färre "hinder" WiFi-signalerna behöver passera, desto bättre. Väggar, dörrar och avstånd gör att signalerna tar längre tid att komma fram. - vilket leder till sämre täckning, signalstyrka och hastighet.

Förstärk och förläng ditt WiFi

Om du redan testat ovan tips men fortfarande inte får till det - kan en god idé vara att titta på lösningar som både förlänger och förstärker ditt nätverk.

Sådan utrustning kallas för "repeater" eller "range extender" och placeras mellan routern och din dator, mobil eller surfplatta. Det som händer är att routern först skickar signalerna till "repeatern" eller "range externdern" som sedan förstärker och förlänger signalen och innan den skickas vidare.

Nu kan du som bor i en större lägenhet eller hus (eller har tjocka väggar) ha täckning och bra hastighet överallt.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 vs iPhone 14

Apples senaste iPhone 14-modeller är här och det finns en hel del nyheter. Om du funderar på att uppgradera dig och vill veta vad skillnaderna är mellan iPhone 13 och iPhone 14 har du kommit rätt. Vi jämför modellerna så att du lättare kan ta ett beslut om vilken modell som passar dig bäst.

Kvinna i brunt lockigt hår, grön tröja och ljusblå jeans sitter i skräddarställning i en vit soffa och tittar på en surfplatta.

Surfplatta för barn

Sverige-semester har blivit allt vanligare och bilresorna allt längre! Även mysiga familjekvällar hemma med film är något som vi värdesätter högt nu för tiden och det är där surfplattan kommer in i bilden. Vare sig du är hemma eller inte, vill vi ge dig möjligheten att göra precis det som du älskar!

Genvägar
  • Snabba svar
  • Familjeabonnemang
  • Om oss
  • Våra butiker
  • Täckning och nät
  • Whistleblowing
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig tisdag!