Gå till innehållet

Förläng och förstärk WiFi

Repeater, range extender eller huskur.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2022-03-30)

Äldre kvinna i grått hår och gul tröja sitter tillsammans mede ett litet barn och tittar på något på en dator. Det är mörkt i rummet där de sitter.

Har du dålig WiFi-täckning hemma? Ingen fara! Att förstärka eller förlänga WiFi-täckning är enkelt och kan med fördel göras i större hus och lägenheter, eller om väggarna hemma är tjocka så att inte signalerna tränger igenom väggarna och når fram.

Kontrollera befintlig utrustning först

Till att börja med bör man kontrollera så att routern är optimalt placerad och exempelvis inte står undangömd. Om du har täckning i ett rum, men inte ett annat är ett tips att placera om routern så att den står mellan rummen.

Ju färre "hinder" WiFi-signalerna behöver passera, desto bättre. Väggar, dörrar och avstånd gör att signalerna tar längre tid att komma fram. - vilket leder till sämre täckning, signalstyrka och hastighet.

Förstärk och förläng ditt WiFi

Om du redan testat ovan tips men fortfarande inte får till det - kan en god idé vara att titta på lösningar som både förlänger och förstärker ditt nätverk.

Sådan utrustning kallas för "repeater" eller "range extender" och placeras mellan routern och din dator, mobil eller surfplatta. Det som händer är att routern först skickar signalerna till "repeatern" eller "range externdern" som sedan förstärker och förlänger signalen och innan den skickas vidare.

Nu kan du som bor i en större lägenhet eller hus (eller har tjocka väggar) ha täckning och bra hastighet överallt.

Relaterade inlägg

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Ta bort virus på mobilen

Har din mobil börjat att bete sig konstigt? Misstänker du att du har drabbats av ett mobilvirus? Det kan tyvärr vara möjligt. I och med att våra smarta mobiler i princip har utvecklats till små minidatorer kan dom även drabbas av virus.

Två kvinnor sitter tillsammans på en grå betongbänk och samtalar. Den ena kvinnan visar den andra något på sin mobil.

Jämför mobiler

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!