Gå till innehållet

Hur fungerar det med dubbla SIM-kort?

Ska du ut och resa eller är allmänt trött på att släpa flera mobiltelefoner till och från jobbet? Med en mobil som stödjer Dual SIM behöver du endast en – skönt va? Du väljer själv när det ena telefonnumret ska vara aktivt och hur du vill använda det. Vill du inte bli nådd på kvällar och helger men använda företagets surf? Inga problem!

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-07-07 (Uppdaterad 2022-09-13)

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Varför är det bra med dubbla simkort?

Dubbla SIM-kort, eller Dual SIM som det också heter, gör det möjligt att ha flera aktiva abonnemang och telefonnummer till en och samma telefon. Det är praktiskt på flera sätt och har flera användningsområden.

Vanligast är att du via ditt arbete får tillgång till en jobbtelefon med ett nytt telefonnummer som du förväntas nås på under arbetstid. Med en mobiltelefon som stödjer dubbla SIM-kort behöver du inte växla mellan två olika telefoner.

Det är också praktiskt med dubbla SIM-kort om du är utomlands. För att slippa onödiga surfkostnader kan du använda ett lokalt kontantkort när du inte har tillgång till Wi-Fi.

Hur fungerar dubbla SIM-kort?

En mobiltelefon som stödjer Dual SIM kan ha flera SIM-kort instoppade samtidigt. Precis som när du köper eller byter till en ny telefon behöver du öppna luckan för SIM-kort Där hittar du oftast två kortplatser: antingen för ett extra SIM- eller minneskort.

I nyare modeller är det också vanligt med stöd för eSIM– ett digitalt SIM-kort som inte behöver placeras fysiskt i mobiltelefonen. Du kan fortfarande ringa och sms:a precis som vanligt men du väljer själv vilket mobilabonnemang du använder och till vad.

Oavsett om du har en iPhone eller använder androidtelefoner som till exempel Samsung kan du använda dig utav dubbla SIM-kort.

Dubbla SIM-kort för iPhone

För att kunna använda Dual SIM med din iPhone behövs ett eSIM tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Du kan ha flera eSIM vilande tillsammans med ditt SIM-kort och sedan växla vid behov.

Dubbla SIM-kort för Samsung eller andra androidtelefoner

Nyare modeller har stöd för eSIM som kan användas tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Annars stödjer de flesta mobiltelefoner två fysiska kort samtidigt där du väljer vilket telefonnummer eller abonnemang som ska vara aktivt.

I våra mobilguider kan du få hjälp med inställningar för just din mobiltelefon. Där hittar du också hur du sätter in ditt andra SIM-kort.

Beställ eSIM

Om du redan har en mobil med dubbla SIM-kortplatser kan du enkelt beställa eSIM via Mitt3.

Läs gärna mer om eSIM, hur du kommer igång och fler fördelar med att använda just Dual SIM.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 vs iPhone 14

Apples senaste iPhone 14-modeller är här och det finns en hel del nyheter. Om du funderar på att uppgradera dig och vill veta vad skillnaderna är mellan iPhone 13 och iPhone 14 har du kommit rätt. Vi jämför modellerna så att du lättare kan ta ett beslut om vilken modell som passar dig bäst.

Kvinna i brunt lockigt hår, grön tröja och ljusblå jeans sitter i skräddarställning i en vit soffa och tittar på en surfplatta.

Surfplatta för barn

Sverige-semester har blivit allt vanligare och bilresorna allt längre! Även mysiga familjekvällar hemma med film är något som vi värdesätter högt nu för tiden och det är där surfplattan kommer in i bilden. Vare sig du är hemma eller inte, vill vi ge dig möjligheten att göra precis det som du älskar!

Genvägar
  • Snabba svar
  • Familjeabonnemang
  • Om oss
  • Våra butiker
  • Täckning och nät
  • Whistleblowing
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig tisdag!