Gå till innehållet

Frihet med dubbla SIM-kort

Ska du ut och resa eller är allmänt trött på att släpa flera mobiltelefoner till och från jobbet? Med en mobil som stödjer Dual SIM behöver du endast en – skönt va? Du väljer själv när det ena telefonnumret ska vara aktivt och hur du vill använda det. Vill du inte bli nådd på kvällar och helger men använda företagets surf? Inga problem!

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-07-07 (Uppdaterad 2021-08-20)

Person med mobil i båda händerna. Mobilen och händerna i förgrunden, personen, något suddig, i bakgrunden.

Varför är det bra med dubbla simkort?

Dubbla SIM-kort, eller Dual SIM som det också heter, gör det möjligt att ha flera aktiva abonnemang och telefonnummer till en och samma telefon. Det är praktiskt på flera sätt och har flera användningsområden.

Vanligast är att du via ditt arbete får tillgång till en jobbtelefon med ett nytt telefonnummer som du förväntas nås på under arbetstid. Med en mobiltelefon som stödjer dubbla SIM-kort behöver du inte växla mellan två olika telefoner.

Det är också praktiskt med dubbla SIM-kort om du är utomlands. För att slippa onödiga surfkostnader kan du använda ett lokalt kontantkort när du inte har tillgång till Wi-Fi.

Hur fungerar dubbla SIM-kort?

En mobiltelefon som stödjer Dual SIM kan ha flera SIM-kort instoppade samtidigt. Precis som när du köper eller byter till en ny telefon behöver du öppna luckan för SIM-kort Där hittar du oftast två kortplatser: antingen för ett extra SIM- eller minneskort.

I nyare modeller är det också vanligt med stöd för eSIM– ett digitalt SIM-kort som inte behöver placeras fysiskt i mobiltelefonen. Du kan fortfarande ringa och sms:a precis som vanligt men du väljer själv vilket mobilabonnemang du använder och till vad.

Oavsett om du har en iPhone eller använder androidtelefoner som till exempel Samsung kan du använda dig utav dubbla SIM-kort.

Dubbla SIM-kort för iPhone

För att kunna använda Dual SIM med din iPhone behövs ett eSIM tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Du kan ha flera eSIM vilande tillsammans med ditt SIM-kort och sedan växla vid behov.

Dubbla SIM-kort för Samsung eller andra androidtelefoner

Nyare modeller har stöd för eSIM som kan användas tillsammans med det fysiska SIM-kortet. Annars stödjer de flesta mobiltelefoner två fysiska kort samtidigt där du väljer vilket telefonnummer eller abonnemang som ska vara aktivt.

I våra mobilguider kan du få hjälp med inställningar för just din mobiltelefon. Där hittar du också hur du sätter in ditt andra SIM-kort.

Beställ eSIM. Eller ny mobil kanske?

Om du redan har en mobil med dubbla SIM-kortplatser kan du enkelt beställa eSIM via Mitt3. Är du sugen på en ny mobil för att kunna använda Dual SIM finns många mobiler i olika prisklasser att välja på i vår webbshop.

Läs gärna mer om eSIM, hur du kommer igång och fler fördelar med att använda just Dual SIM.

Relaterade inlägg

Barn i randig tröja och yvigt brunt hår sitter med en man i svart hår, skägg och grå tröja i en fåtölj. De interagerar med en mobiltelefon.

Dags för första egna mobilen? Så vet du när barnet är redo

Att få sin första egna mobil är ett stort steg för ett barn. Men hur vet du att ditt barn är redo? Och vad kan du som förälder behöva tänka på? Här är några frågor som kan vara bra att fundera över innan du gör slag i saken.

Bild på Samsung Galaxy S21-serien. Två mobiler mot varandra, kamera-huset i fokus.

Jämför Galaxy S21-serien från Samsung

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.