Gå till innehållet

Galaxy A71

Året har bara börjat, men Samsung har redan hunnit släppa många (enligt oss) bra mobiler, bland annat Galaxy A51, Galaxy S20-serien och Galaxy Z Flip. Näst ut på tre.se är Galaxy A71 - en mobil som Samsung placerar lite högre upp i A-seriens skala som går från 1 - 9. Där första siffran berättar om "hur bra" mobilen är och sista siffran berättar vilket år mobilen är från (0 är 2019 och 1 är 2020).

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Galaxy A71 har en OLED-skärm på 6,7'', fyra kameror bak med bland annat makrokamera och ultravidvinkelkamera. Den har 128 GB lagring med stöd för SD-kort på upp till 512 GB och 6 GB RAM.

Likheter med Galaxy A51.

Den påminner om Galaxy A51 som släpptes tidigare i år, men tilltalar de som letar efter lite mer. Med Galaxy A71 får du nämligen en större skärm, ett kraftfullare batteri med stöd för supersnabbladdning och ett bättre kamerasystem.

För den som gillar att fota.

Med fyra kameror bak och en fram kommer du garanterat fånga det är fantastiska ögonblicket. Vi går inte lite kort på vilka kameror mobilen har, och vad de används till.

Djupkameran.

Den här kameran används när du vill ta bilder med suddig bakgrund. Så kallade "Live Focus"-bilder som Samsung kallar det.

Huvudkameran.

Huvudkameran i Galaxy A71 är på 64 MP, har ett relativt stort ljusinsläpp vilket leder till krispa bilder även i mörkare ljus. Den har desutom autofokus.

Ultravidvinkelkameran.

Med den här kameran fångar du mer i bilden. Ultravidvinkelkameran i Galaxy A71 har 123 graders synfält, och fångar därför allt det ögat ser - även i periferin.

Makrokameran.

För dig som älskar att fota på riktigt nära håll är makrokameran din bästa vän. Ta detaljrika närbilder på mat eller blommor, eller vad du vill egentligen.

Teknik du kan lita på.

I Galaxy A71 använder Samsung Qualcoom-processorn Snapdragon 730 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB internt lagringsutrymme (kan utökas med SD-kort).

Övriga funktioner och teknik är: bluetooth 5.0, WiFi med ac-standard (WiFi 5), snabbladdning (25W), GPS, videoinspelning upp till 4K, FM-radio, fingeravtrycksläsare i skärmen och USB 2.0 med typ C-kontakt.

Sugen på en ny Samsung-mobil? Kolla in vårt utbud av moiler från Samsung.

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?