Gå till innehållet

Google Home Mini

Det finns massa praktiska och roliga grejer man kan göra med Google Home Mini eller genom att kombinera den med någon annan enhet från det växande utbudet av smarta prylar till hemmet. Vi listar våra favoriter!

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Man med blont, yvigt hår sitter på bänk vid en busshållplats. Han lyssnar på musik och håller i en surfplatta. Han ler mot kameran.

Med kommandot ”Ok Google, god morgon” kan du tända lampor, spela musik eller få uppdateringar om restiden till jobbet förvändas bli längre än vanligt. Antingen väljer du någon av de förinställda rutinerna eller så skapar du en egen med precis det du vill ha hjälp med.

Styr musiken med Google Home Mini.

Att kunna be Google spela det vi vill lyssna på eller höja och sänka musiken utan att behöva sträcka sig efter mobilen är otroligt praktiskt. Perfekt när man står i duschen eller ligger i badet. Hör vi någon ny bra låt som vi inte känner igen kan man fråga Google vad som spelas så får man svar direkt.

Fråga Google när du har händerna fulla.

”Hej Google, vad är nästa steg i receptet?” Att ha Google Home Mini inkopplad i köket är riktigt praktiskt när man har händerna i degbunken och har glömt hur mycket mjöl du ska hälla i. Eller när du står och diskar och vill byta låt. Nu kan du låta Google Home Mini hjälpa dig istället för att kladda ner mobilen.

Styr hemmets belysning med Google Home Mini.

Har du också någon i familjen som ständigt springer runt och släcker lamporna i rum som ingen är i? Med någon form av smart belysning och en Google Home Mini kan du be Google släcka istället och ni slipper bli irriterade på varandra när ni glömmer.

Idag finns flera tillverkare av smart belysning i olika format. Ljusslingor, strålkastare, spotlights, tak- och bordslampor för både inom- och utomhusbruk. Riktigt bekvämt att kunna släcka ner hela hemmet med ett kommando på kvällen!

Kombinera Google Home Mini med en smart strömbrytare.

Ett bra knep för att kunna styra fler saker än smarta enheter är att kombinera Google Home Mini med en smart strömbrytare. Då kan du styra i princip alla eldrivna grejer i hemmet. Koppla in den smarta strömbrytaren i något av dina eluttag och anslut sedan din kaffebryggare, gamla favoritlampa eller i princip vad som helst. Tänk dig att ligga i sängen och be Google starta kaffebryggaren medan du ligger kvar och drar dig, snacka om perfekt start på dagen!

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Nyheter i iOS 14 för iPhone

Med iOS 14 bygger Apple vidare på de mest klassiska delarna av iOS‑upplevelsen, men gör den ännu mer hjälpsam, personlig och säker. Nyheterna är många och i det här blogginlägget lyfter vi fram några av våra favoriter.

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?