Gå till innehållet

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Man och kvinna i träningskläder fotade bakifrån. Mannen håller i ett par vita on ear-hörlurar.

Mobiltelefonens elektronik är ganska känslig när det kommer till hetta. När det gäller värme är det batteriet som strular och tar mest skada. Du ska därför inte låta mobilen ligga framme i solen för länge eller råka glömma den på solstolen. Vid 30 grader börjar batteriet ofta ta skada. Att din mobil överhettas då och då är dock ingenting att vara orolig över, utan lägg bara iväg den en stund så den kan kyla av sig sen är det bara börja använda den igen.

Fem tips på hur du undviker att din mobil överhettas

  1. Det enklaste och mest självklara du kan göra för att undvika att din mobil överhettas är såklart att inte lämna den i solen för länge.

  2. Du kan också låta bli att ladda upp batteriet helt, tvärt emot vad du ska göra vid kyla. När batteriet är fulladdat är påfrestningen större i värme vilket gör det känsligare. Du bör också undvika att ladda ur batteriet helt. Försök istället hålla mobilens batteri mellan ungefär 25-85% så är du snäll mot ditt batteri. Även om detta kan låta lite jobbigt så kan detta ge mer än dubbla antalet laddningscykler du får från batteriet vilket gör att du kan behålla din mobil längre.

  3. Att stänga ner krävande appar kan också hjälpa mot överhettning en varm sommardag.

  4. På samma sätt som din mobil håller värmen bättre med ett skal så blir den också kallare av att inte omringas av ett skal. Så ett tips är att skippa skalet under semestern eller när du vistas i värmen för att den inte ska överhettas lika lätt.

  5. Sist men absolut inte minst är det självklara och mest framgångsrika tipset av dem alla, stäng av din mobil när du inte använder den. Lägg den på en kyligare plats, kanske inomhus eller i skuggan, och låt den vila när den inte används för att undvika överhettning på bästa sätt.

Med hjälp av dessa tips kan du och din mobil nu utmana värmen. Lycka till!

Relaterade inlägg

Man i svart mössa och vit vindjacka håller i en mobil. Det ser ut att vara soluppgång/solnedgång och som att han fotar den.

Fördelar med AR- Så kan du dra nytta av den nya tekniken

Augmented reality, förstärkt verklighet, är här för att stanna. Men vad innebär egentligen den nya tekniken, och hur kan du ha nytta av den i vardagen? Tre reder ut AR-begreppen.

Man i svart mössa och vit vindjacka håller i en mobil. Det ser ut att vara soluppgång/solnedgång och som att han fotar den.

Hitta och spåra mobil

Få saker skulle kännas så jobbigt och förlamande som om vi skulle råka bli av med vår mobil. Här har vi tips på hur du kan hitta och spåra din mobil. Innan du läser vidare bland tipsen bör du spärra ditt abonnemang hos din operatör om det är så att din mobil har försvunnit eller blivit stulen.