Gå till innehållet

I karantän? Fem tips för en effektiv arbetsdag hemma

Just nu är vi många som jobbar hemifrån för att minska smittspridningen av coronaviruset, men att få till en effektiv arbetsdag hemma är inte helt lätt. Hemmet associeras med fritid och det är lätt att tappa fokus och distraheras av andra saker än jobb.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2021-04-09

Barn ler mot mobilen som han håller framför sig. Bakgrunden är orange.

Hur jobbar man effektivt hemifrån?

Vi listar fem tips för en effektiv arbetsdag hemma.

1. Ha en dedikerad arbetsplats

Det kan vara lockande att jobba från soffan, men försök att skilja på var du jobbar och var du är ledig. När du jobbar från soffan eller sängen ställer kroppen in sig på vila, sätt dig istället vid köksbordet exempelvis så kan du lägga dig i soffan under pauser och på kvällen. Är ni flera som jobbar hemma och har möjlighet att sitta i olika rum? Gör det! Och gillar du att stå upp och jobba? Prova att ställa datorn på strykbrädan!

2. Håll fast vid rutiner även när du jobbar hemifrån

Rutiner är bra för att få saker gjort. Gör en plan för när du ska börja/sluta jobba, äta och ta pauser så har du något att hålla dig till och minskar risken för att arbetsdagen och din lediga kväll flyter ihop.

3. Håll kontakten med ditt team

Det blir både tråkigt och ineffektivt att tappa den dagliga kommunikationen med teamet, så fortsätt prata via videosamtal, chattar och telefon.

4. Ta en promenad

Att ta sig ut en stund under arbetsdagen är ett bra sätt att rensa huvudet och gör det lättare att vara fokuserad under resten av dagen.

5. Byt kläder inför arbetsdagen

Du behöver kanske inte jobba hemifrån i kostym, men att gå runt i pyjamas gör det riktigt svårt att ställa in sig på jobb. Ta en dusch, byt kläder och sätt dig vid din dedikerade arbetsplats så kommer det bli mycket lättare att få till en effektiv arbetsdag hemma.

Saknar du något i hemmakontoret?

Till våra mobiler

Till våra surfplattor

Obegränsat bredband hemma

Relaterade inlägg

Nytt språk lagom till semestern?

Det är aldrig för sent att lära sig ett nytt språk. Även om du är ute i sista stund och planet mot okänd semesterort redan har lyft kan det vara skönt eller åtminstone tryggt att kunna repetera in enkla fraser för att göra resan bekvämare.

nomhusrouter står i bokhyllan

Mobilt bredband med obegränsad surf

Ja, det är sant. Hos oss hittar du bredband över det mobila nätet med obegränsad surfmängd. Du kan koppla upp din mobil, dator, surfplatta och andra prylar på vårt mobila bredband helt utan att oroa dig för att surfen ska ta slut.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!