Gå till innehållet

iPhone 7

Vi lär känna iPhone 7.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Vid en första titt på iPhone 7 och iPhone 7 Plus så känner vi igen oss. Designen är snarlik sina föregångare, bortsett från de två nya färgerna Black och Jet Black. Många godbitar har presenterats – både på insidan och utsidan. Låt oss berätta vad som är nytt.

Inget hörlursuttag?! Lugn. Vi reder ut den stora snackisen

Nu bekräftades det rykte som pågått länge. Att de nya iPhonemodellerna skulle släppas utan det traditionella 3,5 mm-uttaget. Men vad innebär det egentligen? Är det bara att kasta de gamla hörlurarna nu?

Nej då. Du kommer framöver att antingen använda hörlurar som har koppling till iPhones lightningkontakt eller köra med trådlösa hörlurar. För att du ska fortsätta kunna använda dina gamla hörlurar skickar Apple med en Lightning till 3,5 mm-adapter när du köper en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus.

En spännande nyhet är Apples nya AirPods. Trådlösa hörlurar helt utan sladd. AirPods paras ihop med din iPhone bara genom att vara nära den och känner av när de är i dina öron. Utrustade med brusreducerande mikrofon och touch för att kunna aktivera Siri. Batteriet räcker i upp till 5 timmar.

Spillt vatten på din nya iPhone? Ingen panik

Har du någon gång stått och väntat på bussen i regnet och känt att det vore härligt att göra väntan behagligare t.ex. Instagram? Det är kanske inte en så bra idé med föregångarna, men med iPhone 7 är det bara att skrolla på. iPhone 7 och iPhone 7 Plus är IP67-klassade vilket innebär att de är vatten och dammtåliga. Det betyder att den klarar ett snabbt dopp i poolen, men det är inte en telefon du tar med dig när du ska ut och fridyka.

Musik är bättre i stereo

iPhone 7 och iPhone 7 Plus är utrustade med stereohögtalare. Ena högtalare är placerad i botten och den andra i toppen av telefonerna. Det gör att du kommer få en ännu bättre ljudupplevelse med stor ljudbild när du spelar upp de senaste hitsen för dina kompisar.

Snabb, snabbare, iPhone 7

Det nya A10 Fusion-chippet gör att iPhone 7 och iPhone 7 Plus är dubbelt så snabb som iPhone 6. A10-chippet med sina fyra kärnor klarar av de tyngsta filmerna, ger dig längre batteritid och tar dig snabbare fram även i de mest avancerade apparna.

En rejäl kamerauppdatering – en anledning till större minne

Optisk bildstabilisering, 2x optisk zoom, Quad LED-blixt, dubbla objektiv, större bländare. Så många härliga tekniska uttryck kastades runt när Phil Schiller berättade om nya kameran. Låt oss sammanfatta det lite:

iPhone 7 Plus har utrustats med dubbla objektiv på baksidan. Ett vidvinkelobjektiv och ett teleobjektiv. Med två olika objektiv som jobbar ihop får du möjlighet till 2x optisk zoom och 10x digital zoom. Kamerorna på iPhone 7 Plus är 12 Megapixel vardera. Bättre blixt, bättre ljusinsläpp och bättre teknik – alltså en helt fantastisk smartphonekamera.

Även iPhone 7 har fått ett rejält uppsving när det kommer till kameran. En 12 Megapixel-kamera och Quad-LED TrueTone-blixt för ännu bättre ljus på dina bilder.

Minnesstorleken på 16 GB är nu ett minne blott och den minsta varianten börjar på 32 GB. Något vi kan förstå nu när bilderna kommer bli större och bättre.

iPhone 7 och iPhone 7 Plus finns vanligtvis i storlekarna 32 GB, 128 GB och 256 GB. Just nu så har vi inga iPhone 7 att köpa hos oss men kolla gärna vilka Apple mobiler som finns.

Till alla mobiler från Apple

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apple TV+. Streamingtjänst från Apple

Under Apples Keynote 2019 presenterade Apple sin nya streamingtjänst Apple TV+ som sedan dess producerat massor av filmer och prisvinnande serier.

iPhone 11 i flera olika färger - presenterade som en "bukett".

Apple Arcade

Spelar du på mobilen när du åker till och från jobbet? Har du kanske till och med tröttnat på alla dessa spel som ber dig om pengar i tid och otid? Reklamen som kommer upp precis när du ska få den perfekta raden i Candy Crush? Då kan Apple Arcade vara något för dig.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!