Gå till innehållet

Jämför mobiler

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Kategorier: Guider, Mobila nyheter

Publicerad 2022-03-08

Två kvinnor sitter tillsammans på en grå betongbänk och samtalar. Den ena kvinnan visar den andra något på sin mobil.

Funderar du på att köpa en ny mobil? Då är det bra att göra research innan du bestämmer dig. Även om många mobiler ser likadana ut rent utseendemässigt så är det rätt stora skillnader som gömmer sig innanför skalet. Jämför olika mobiler för att se vilken modell som passar ditt behov bäst.

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Vad använder du din mobil till?

För dig som fotar mycket är kameran såklart viktig. Titta extra noga hur många megapixlar (MP) kameran har, bildstabilisering och bländare. Titta även i specifikationen hur kameran fungerar i mörker och om det är enkelt att redigera bilder direkt i mobilen.

För dig som gillar att spela mycket är processorn av stort intresse. Du behöver en processor som är stark och kraftig. Fokusera på snabba svarstider så att spelet inte laggar.

Du som använder mobilen till att anteckna kan det vara skönt att ha en penna att skriva med. Titta in Samsung Galaxy S22 Ultra, där har du ett riktigt bra arbetsredskap!

Jämför mobiler från Apple

I ett tidigare blogginlägg har vi jämfört iPhone 12-serien med iPhone 13-serien. I det inlägget kan du läsa mer om vad som utmärker modellerna och deras största skillnader.

iPhone 12 vs iPhone 13

Om vi snabbt ska jämföra mobilerna från iPhone 12-serien med iPhone 13-serien så är detta de största skillnaderna - en ljusstarkare skärm, längre batteritid och en bättre kamera när du tar bilder i svagt ljus eller mörker.

Alla våra jämförelser av Apple-mobiler

Jämför mobiler från Samsung

Samsung har flera olika mobilserier, det finns Galaxy A, Galaxy S och Galaxy Z. Men vad betyder de här bokstäverna egentligen? Jo, det ska vi hjälpa dig att reda ut. Vi tittar främst på skillnaden mellan Samsungs A-serie och S-serie.

Pisskillnader

Priset är den stora skillnaden mellan Samsungs A-serie och S-serie. A-serien nämns ibland lite slarvigt som en budgettelefon, men upplevelsen är att den är allt annat än budget. Mobilerna från A-serien är oftast riktigt bra och prisvärda mobiler. Du får mycket mobil för pengarna. Inte det mest slitstarka och lyxiga materialet kanske, men en grym processor, en schysst kamera och en batteritid att lita på.

S-serien

Mobilerna från S-serien är Samsungs superstars. Här har du crème de la crème. Med S-serien får du den bästa och maximala prestandan. Mobilerna är även mer tåliga emot vatten, damm och stötar. De har även de allra senaste funktionerna som trådlös laddning och den bästa foto- och videokvalitén.

Vi har jämfört Galaxy S21 med Galaxy S22, in och läs den om du är intresserad av att veta vad som skiljer de två serierna åt.

Alla våra jämförelser av Samsung-mobiler

Relaterade inlägg

Kategori: Mobila nyheter

Tre stycken iPhone SE ovanpå varandra i färgerna svart, röd och vit

Jämför iPhone SE 2022

Apple har presenterat den tredje generationen av iPhone SE: iPhone SE 2022. Vi har jämfört nya iPhone SE 2022 med iPhone SE från 2020 och nya iPhone 13. Här listar vi de viktigaste skillnaderna för att göra det lättare att välja.

Galaxy S22 fotar i mörker

Samsung Galaxy S22: Vi testar kameran

De flesta som använder sin mobilkamera i bra belysning blir oftast nöjda med sina bilder. I svagt ljus eller mörker är vi ofta vana vid att bilderna kan bli blurriga och korniga. Samsung har tagit fronten för att detta ska bli ett minne blott. Vid lanseringen av Samsung Galaxy S22-serien fick vi också nya funktioner i kameran. Vi har testat kameran och är imponerade.

Kategori: Guider

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!