Gå till innehållet

Jämför mobiler

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-03-08 (Uppdaterad 2022-09-01)

En kvinna visar upp något på sin mobil för sin kompis, båda skrattar.

Funderar du på att köpa en ny mobil? Då är det bra att göra research innan du bestämmer dig. Även om många mobiler ser likadana ut rent utseendemässigt så är det rätt stora skillnader som gömmer sig innanför skalet. Jämför olika mobiler för att se vilken modell som passar ditt behov bäst.

Vad är viktigt för dig när du väljer en ny mobil? Gillar du att fota mycket med mobilen? Gejmar du mycket? Eller använder du din mobil i jobbet och behöver ta anteckningar?

Vad använder du din mobil till?

För dig som fotar mycket är kameran såklart viktig. Titta extra noga hur många megapixlar (MP) kameran har, bildstabilisering och bländare. Titta även i specifikationen hur kameran fungerar i mörker och om det är enkelt att redigera bilder direkt i mobilen.

För dig som gillar att spela mycket är processorn av stort intresse. Du behöver en processor som är stark och kraftig. Fokusera på snabba svarstider så att spelet inte laggar.

Du som använder mobilen till att anteckna kan det vara skönt att ha en penna att skriva med. Titta in Samsung Galaxy S22 Ultra, där har du ett riktigt bra arbetsredskap!

Jämför mobiler från Apple

iPhone är namnet på Apples berömda serie av mobiler som lanseras årligen i nya versioner. Vi har försökt redogöra kring skillnaderna inom och mellan de olika serierna för att du ska kunna hitta den modell som passar dig bäst.

Alla våra jämförelser av iPhone

Jämför mobiler från Samsung

Samsung har flera olika mobilserier, det finns Galaxy A, Galaxy S och Galaxy Z. Men vad betyder de här bokstäverna egentligen? Jo, det ska vi hjälpa dig att reda ut. Vi tittar främst på skillnaden mellan Samsungs A-serie och S-serie.

Prisskillnader

Priset är den stora skillnaden mellan Samsungs A-serie och S-serie. A-serien nämns ibland lite slarvigt som en budgettelefon, men upplevelsen är att den är allt annat än budget. Mobilerna från A-serien är oftast riktigt bra och prisvärda mobiler. Du får mycket mobil för pengarna. Inte det mest slitstarka och lyxiga materialet kanske, men en grym processor, en schysst kamera och en batteritid att lita på.

S-serien

Mobilerna från S-serien är Samsungs superstars. Här har du crème de la crème. Med S-serien får du den bästa och maximala prestandan. Mobilerna är även mer tåliga emot vatten, damm och stötar. De har även de allra senaste funktionerna som trådlös laddning och den bästa foto- och videokvalitén.

Alla våra jämförelser av Samsung Galaxy

Relaterade inlägg

En man med hörlurar ligger på en säng och tittar på en mobil.

Vad är WiFi-samtal?

Aktivera WiFi-samtal i din mobil, då ringer och surfar du via bredbandet. Du kan alltså ringa och skicka meddelanden precis som vanligt på platser där du saknar mobiltäckning, men har tillgång till ett trådlöst nätverk (WiFi).

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 vs iPhone 14

Apples senaste iPhone 14-modeller är här och det finns en hel del nyheter. Om du funderar på att uppgradera dig och vill veta vad skillnaderna är mellan iPhone 13 och iPhone 14 har du kommit rätt. Vi jämför modellerna så att du lättare kan ta ett beslut om vilken modell som passar dig bäst.