Gå till innehållet

Kom igång med din nya Huawei-mobil

Har du köpt någon av de nya Huawei-mobilerna? Kul! Eftersom P40-serien och Mate Xs inte har tillgång till Google Play, vill vi hjälpa dig komma igång, så att du kan få ut det mesta av din nya mobil - så fort det bara går!

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Överför din data med PhoneClone

Med appen Huawei PhoneClone kan du enkelt ta med kontakter, foton, videor, appar och inställningar från din gamla mobil till din nya Huawei-mobil.

Byt från iOS eller Android

Det spelar ingen roll om du byter från iOS eller Android, det enda du behöver göra är att ladda hem appen på båda mobilerna och välja vilken information som ska överföras.

Ladda hem PhoneClone

PhoneClone finns tillgänglig i AppStore, Google Play Store och AppGallery. Ladda hem appen och följ instruktionerna på Huaweis hemsida eller direkt i appen.

Ladda hem appar med AppGallery

AppGallery är Huaweis egen appbutik som ersätter Google Play på P40-serien och Mate Xs. Det är i AppGallery som du kommer att ladda ner appar.

Även om AppGallery funnits länge i världen, är det relativt nytt i norden - vilket betyder att den kommer fyllas på med mer och mer allteftersom tiden går.

Huawei AppGallery är förinstallerat på alla Huawei-mobiler.

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.