Gå till innehållet

Mobilt bredband. Vad är det? Hur funkar det?

Mobilt bredband är bredband över mobilnätet och fungerar på samma sätt som när du surfar med mobilen. Till skillnad från fast internet, som exempelvis ADSL, fiber eller bredband via kabel-tv kan mobilt bredband användas överallt där det finns mobiltäckning. Mobilt bredband är kort och gott: bredband hemma, på landet, i båten eller i husbilen. Antingen i en 4G-router eller i en surfplatta.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Kvinna i ljusblå jeans och vit överdel med uppsatt hår ligger i en säng och bläddrar på en surfplatta.

Så funkar mobilt bredband hos Tre

Om vi börjar med fast bredband, kräver det ofta både installation och speciell utrustning. Mobilt bredband är krasst "bredband i ett SIM-kort", som du enkelt stoppar in i en surfplatta eller en 4G-router (precis som med en mobiltelefon).

Köp med bindningstid...

När du köper mobilt bredband med bindningstid ingår den utrustning du behöver för att komma igång. När du väljer vår hemmalösning ingår en fast 4G-router med WiFi och när du väljer vår "bortalösning" ingår en bärbar 4G-router eller en surfplatta.

...Utan bindningstid eller som kontantkort.

Du kan såklart även köpa våra abonnemang för mobilt bredband utan bindningstid eller med kontantkort. Då ingår bara SIM-kortet och du måste själv köpa en router, modem eller surfplatta anpassad för mobilnätet.

Intresserad av mobilt bredband?

Vi har samlat information kopplad till mobilt bredband på en och samma plats. Besök gärna sidan om du vill lära dig mer om vad mobilt bredband är, hur det fungerar och om du vill ha hjälp med att hitta den lösningen som passar dig bäst.

Läs mer och köp mobilt bredband

Relaterade inlägg

Två personer sitter tillsammmans med en mobiltelefon och går igenom något. Den ena personer håller i mobilen och den andra visar något på skärmen.

Byta telefon

Har du uppgraderat dig till en ny mobil? Vad trevligt! Då är det bara att flytta över allt innehåll som finns på gamla telefonen. Och innan du suckar och grämer dig för hur det ska gå så kommer det med appars hjälp att gå galant. Snart är du igång med nya telefonen! Men psst! Det är alltid bäst att säkerhetskopiera först.

Mobil som är en smartphone hålls i handen, personen har en orange stickad tröja. Personen trycker på huvudknappen med sitt pekfinger.

Mobil för äldre

Idag finns mobilen med oss alla oavsett ålder, det är härligt. En mobil för äldre har blivit en målgrupp som är viktigare än någonsin. Behovet är stort av just de funktioner som en seniortelefon bör ha för att vara användarvänlig och inte skapa ett motstånd. Vi vill hylla alla äldre som faktiskt vågar ta till sig den nya tekniken idag! Hurra för alla äldre med mobiltelefoner!