Gå till innehållet

Orolig för barnen? Så här får du bättre koll

Vi visar mobilfunktionerna som gör att du slipper oroa dig för barnen

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-09-10

En kvinna och ett barn sitter i en fåtölj och tittar i en gul mobil som barnet håller i med båda händerna.

Skolan har startat och ditt barn kanske får nya kompisar och börjar nya aktiviteter. För att slippa oroa dig i onödan kan det vara skönt att alltid veta var barnet befinner sig. Det är enkelt fixat med några knapptryck på mobilen.

Har ditt barn börjat gå till och från skolan på egen hand för första gången? Hon eller han kanske springer hem till nya kompisar och ger sig iväg till nya aktiviteter. Då är det lätt hänt att oroa sig, och börja ringa eller sms:a barnet stup i kvarten.

För att öka tryggheten kan det vara en bra idé att använda en enkel mobilspårningstjänst.Så här kommer du igång:

Funktionen Hitta

Om ditt barn har en iPhone kan du se var barnet befinner sig med hjälp av den inbyggda funktionen Hitta. Allt du behöver göra är att följa de här enkla stegen:

  1. Skapa ett Apple-ID till ditt barn.
  2. Öppna inställningar i din iPhone, tryck på ditt namn, aktivera Familjedelning och bjud in ditt barn.
  3. Klicka på “dela min platsinfo” i ditt barns mobil.
  4. Genom att gå in i funktionen Hitta på din telefon kan du nu se ditt barns exakta position.

Google Maps

Ett annat enkelt – och kostnadsfritt – sätt att hålla koll på ditt barn är att använda Google Maps platsdelning. Be ditt barn att öppna appen, klicka på den runda ikonen längst till höger i sökfältet och gå till platsdelning > dela plats. Sedan är det bara att välja hur länge platsen ska delas och med vem.

Appar som berättar mer

Det finns även betalappar som ger dig en mer omfattande överblick över var ditt barn är och vad hon eller han har gjort under dagen. Det kan handla om att du inte bara får reda på ditt barns position, utan också om barnets telefon har dåligt batteri. Eller att du får en notifikation när barnet lämnar skolan eller kommer hem.

Vilken funktion du än väljer att använda kan det vara bra om ditt barn också är med på noterna. Ett tips är att ha ett samtal kring fördelarna och nackdelarna med den här typen av spårning för att sedan göra installationen tillsammans.

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobiler genom tiderna. Så har de utvecklats

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Bild på batteriet i nya Xiaomi Mi 11i som ligger på 4520 mAh i svart. Den håller på att laddas.

Ladda mobilen på rätt sätt

Att mobilen behöver ström är en självklarhet, men vad som gäller kring hur man ska ladda mobilen kan skiljas åt. Visst är det svårt att veta vad som gäller när man ska ladda sin mobil, ska man ladda varje natt, ska man låta batteriet ta helt slut eller ska man ladda korta stunder, hur ska man egentligen ladda sin mobil? Låt oss vägleda dig hur du laddar mobilen på bästa sätt i vår laddningsguide.