Gå till innehållet

Översätt - en nyhet i iOS 14

Nya iOS 14 för iPhone introducerade många nya funktioner, bland annat appen Översätt. Appen gör det möjligt att översätta mellan olika språk, både genom att du pratar eller skriver in det som ska översättas.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Det är enkelt att lyssna på ord och fraser (bland annat från en ordbok) så att du hör hur allt ska uttalas. Med hjälp av maskininlärning blir meningar så naturliga "människoliknande" som möjligt. Det bästa av allt? Appen Översätt fungerar även offline!

Även om svenska inte finns som språk än, är appen fortfarande nyttig och roliga att använda. Vi har kollat in några potentiella användningsområden.

Öva på uttal

Även om det redan finns appar för att lära sig nya språk, kan appen Översätt vara till hjälp om du snabbt vill kolla upp ett ord, en mening eller bara vill testa ditt uttal. Skriv in ett ord, en mening eller klicka på mikrofon-knappen och börja prata!

Få hjälp med ordboken

I ordboken definieras dina översättningar och du kan dessutom få förslag eller ytterligare information om ett ord.

Översätt på resan

Inför resan kan det va skönt att ha lärt sig några ord och fraser, exempelvis inför ett restaurangbesök. Om du inte har någon att öva med eller bara vill testa lite först är appen Översätt utmärkt!

Hjälp att översätta menyn!

Tänk dig att du precis satt dig på den mest genuina italienska pizzaresturangen i hela italien, men menyn är helt på italienska och det finns ingen att fråga. Med appen Översätt är det inga problem.

När du vill glänsa med din beställning

Ibland vill man glänsa och visa att man faktiskt har lite koll på språket. Ta hjälp av appen Översätt för att glänsa lite extra!

Översätt för att det är kul

Läste du ett språk i skolan som du knappt kommer ihåg? Lyssnar du på ett band vars texter är på ett annat språk än svenska eller engelska? Gillar du att höra hus visa svor... ord låter på andra språk? Testa!

Det går att ha rätt kul med Apples nya app, även om svenska inte finns som språk än. Appen Översätt installeras automatiskt när du uppdaterar till nya iOS 14.

På jakt efter en ny iPhone? Vi har ett storutbud av mobiler från Apple. Hos oss handlar du alltid med alltid fri frakt och 0 kronor i aktiveringsavgift.

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Design iPhone 11 och iPhone 11 Pro

iPhone 11 är designad i aluminium och tåligt glas på både fram- och baksida. Enligt Apple håller det aluminium som används i iPhone 11 samma kvalitet som det som används inom rymdindustrin.

En kvinna med grått långt hår går ute i naturen och pratar i telefon och dricker kaffe samtidigt. Hon har en beige sjal virad runt halsen.

Doro 8080. Enkel och senioranpassad Android-smartphone.

Resultatet av flera års utvecklingsarbete är Doro 8080 - en smart seniormobil som Doro kallar för en "enkel smartphone med briljant design" som är "designad med dig i åtanke". I det här blogginlägget djupdyker vi i nya Doro 8080 och går igenom allt från mobilens funktioner till utseende och prestanda.