Gå till innehållet

Så skyddar du mobilen i vinter

Du står ute i minusgrader, sms:ar en kompis och plötsligt är batteriet på väg att ta slut. Hjälp, vad göra? Här får du tips på hur du undviker att mobilens batteriprocent går ned till noll när det är kallt ute.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2021-10-19

Kvinna sitter i mörkret och lyssnar på musik Ansiktet lyser upp av mobilens ljus.

1. Ta hand om batteriet

När du ska ge dig ut i vintervädret, är det extra viktigt att du håller koll på din mobils batteriprocent. En fulladdad telefon står sig mycket längre mot kylan. Om du verkligen vill vara på den säkra sidan, kan det vara en bra idé att ta med en powerbank, som du kan ladda telefonen med var du än befinner dig. För att spara batteriet är det också bra att pausa pushnotiser, stänga av wifi-sökandet samt att använda energibesparingsläget på telefonen.

2. Håll mobilen varm

Tjocka sockor, långkalsonger, stickad tröja, dunjacka – och sedan en halsduk och mössa på det. När det är kallt ute byltar vi gärna på oss riktigt varma kläder. För att din mobil ska klara temperaturer under nollan, bör du se till att även den håller värmen. Undvik att ha mobilen i väskan, där blir det ofta kallt. Lägg den i stället i en ficka så nära kroppen som möjligt. På så sätt kyls den inte ner lika snabbt. Om du inte har något emot att fiska upp din telefon ur en socka eller vante när det ringer, är det också ett utmärkt sätt att hålla den varm på. Glöm inte heller mobilskalet, som till viss del skyddar mobilen mot kylan, men som främst dämpar fallet om du skulle råka tappa den på en isig trottoar eller i en snödriva.

3. Prata i lurar och sätt på begränsningar

Så länge telefonen ligger i din ficka och värms av din kroppsvärme, har den det antagligen riktigt bra. Det som nöter på batteriet är om du tar upp mobilen stup i kvarten – vilket de flesta av oss ju gör – och exponerar den för minusgraderna. Tricket är att bara ta upp den när det är nödvändigt, och att prata via dina hörlurar i så stor utsträckning som möjligt. Om du har en iPhone kan du skicka meddelanden och ringa upp personer med hjälp av Siri. Du som har AirPods kan även få dina sms upplästa. Ett tips är också att sätta en begränsning på notifikationer och andra funktioner som ökar ditt mobilanvändande ute i kylan, det är svårt att låta bli telefonen när den ropar efter dig. Stäng av de notifikationer som inte behövs och titta in i mejlkorgar, sociala medier och mobilspel när du är inne i värmen sedan.

Relaterade inlägg

Geocaching tub i träd

Vad är geocaching?

Geocaching skulle kunna beskrivas som en modern skattjakt där man med sin mobil letar efter skatter.

nomhusrouter står i bokhyllan

Mobilt bredband med obegränsad surf

Ja, det är sant. Hos oss hittar du bredband över det mobila nätet med obegränsad surfmängd. Du kan koppla upp din mobil, dator, surfplatta och andra prylar på vårt mobila bredband helt utan att oroa dig för att surfen ska ta slut.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!