Gå till innehållet

Sälja mobilen?

Det är vanligt att sälja eller ge bort sin gamla mobil när man köper en ny. Många väljer att exempelvis ge bort mobilen till sina barn, medan andra säljer den privat. Att sälja sin mobil privat kan vara tidskrävande, varför det blivit vanligare att dra nyttja av sin mobiloperatörs inbytesprogram.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Kvinna i ljusblå jeans och grån-beige överdel står framför en grå betongvägg. Hon har en mobil i bakfickan.

Vårt inbytesprogram heter 3Återvinn och gör det möjligt för våra kunder att lämna in en gammal mobil och få avdrag på den nya. Det är snabbt, enkelt och säkert.

Rensa och återställ mobilen

Mobilen innehåller bilder, kontakter, meddelanden och annat personligt innehåll som behöver tas bort innan den kan säljas. Ta hjälp av stegen nedan, eller använd våra mobilguider.

Säkerhetskopiera

Innan du återställer mobilen rekommenderar vi att du säkerhetskopierar den. Det gör att du kan flytta med dig ditt gamla innehåll till din nya mobil.

iPhone

En återställning av iPhone behöver göras i två steg:

 1. Logga ut från iCloud
 2. Radera och återställ

Logga ut från iCloud

Från mobilens hemskärm:

 1. Inställningar
 2. Ditt namn (högst upp)

Scrolla nedåt och tryck på "Logga ut".

Ange lösenordet för ditt Apple-ID och tryck på "Stäng av".

Radera och återställ Från mobilens hemskärm:

 1. Inställningar
 2. Allmänt
 3. Nollställ
 4. Radera allt innehåll och inställningar

Om "Hitta min iPhone" är aktiverat behöver du ange ditt Apple-ID och lösenord innan återställningen påbörjas. Återställningen tar några minuter och mobilen startar om när den är klar.

Android

En återställning av en Andorid-mobil behöver göras i två steg. Stegen och namnen i menyerna skiljer sig något mellan de olika modellerna, men är i grunden lika.

För detaljerade steg för just din mobil kan du ta hjälp av våra mobilguider.

 1. Logga ut från Google-kontot
 2. Radera och återställ

Logga ut från Google-kontot

Från mobilens hemskärm:

 1. Inställningar
 2. Konton
 3. Välj "Användare och konton"
 4. Tryck på ditt Google-konto
 5. Välj "Ta bort"

Ange lösenordet för ditt Google-konto för att bekräfta.

Radera och återställ Från mobilens hemskärm:

 1. Inställningar
 2. System
 3. Avancerat
 4. Återställningsalternativ
 5. Rensa all data (återställ standardinställningar)

Om du har en lösenkod eller grafiskt lösenord på mobilen behöver du ange det. Återställningen tar några minuter och mobilen startar om när den är klar.

Ny mobil?

Besök någon av våra 3Butiker för värdering av din gamla mobil] och se vad du kan få i avdrag när du köper en ny med abonnemang. Köp en ny mobil och betala med den gamla. En bra deal för både dig och för miljön. Har du en trasig mobil, eller en mobil som värderas till under 100 kr får du inget avdrag, men vi återvinner den på ett miljövänligt sätt. För 3Återvinn jobbar vi bara med ISO-certifierade partners.

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

En man i solglasögon håller i, och tittar på en svart mobiltelefon.

Säkerhetskopiera mobilen

Har du köpt en ny mobil, eller vill säkerställa att ditt innehåll är i säkra händer? Då är det dags att säkerhetskopiera! Det alltid bra att ha en back up av ditt innehåll sparat någonstans. Oavsett om du har en mobil med Android eller iOS ska det vara enkelt att säkerhetskopiera.