Gå till innehållet

Samsung Galaxy S22: Vi testar kameran

De flesta som använder sin mobilkamera i bra belysning blir oftast nöjda med sina bilder. I svagt ljus eller mörker är vi ofta vana vid att bilderna kan bli blurriga och korniga. Samsung har tagit fronten för att detta ska bli ett minne blott. Vid lanseringen av Samsung Galaxy S22-serien fick vi också nya funktioner i kameran. Vi har testat kameran och är imponerade.

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2022-02-25 (Uppdaterad 2022-08-16)

Galaxy S22 fotar i mörker

Mycket bättre mobilkamera

Det är flera aspekter som gör att kameran blivit så pass bra i mörker.

Samsung har förbättrat kameran på många sätt i år. Huvudkameran har gått från 12 till 50 megapixlar och sensorn är 23% större än förra året och släpper på så vis in mer ljus än tidigare.

Linsen har också fått en helt ny antireflektiv behandling. Detta ska eliminera det bländande, lite flammiga ljus från exempelvis lampor när bilden är tagen i svagt ljus. Det ljuset som ses då uppstår från reflektioner i linsen.

Utvecklingen ger oss mer detaljrika bilder

Det tekniska som händer i bakgrunden är att när du tar en bild så tar kameran egentligen två bilder. En högupplöst och en ljuskänslig. Detta kombineras sedan blixtsnabbt till en bild som både är högupplöst och ljuskänslig.

Bilderna som vi tagit blir både detaljrika och med bra färgåtergivning. I miljöer med svagt ljus kan du nu ta färgrikare och klarare bilder än tidigare.

Galaxy s22 fotar i en bar med stolar och lampor

Ny Ultra-Zoom

Samsungs optiska zoom på Galaxy S22 Ultra är på 10 gånger. Det är samma som förra året men den stora förbättringen är vad som händer bakom kulisserna. Mobilen håller bilden stabil och minimerar påverkan från skak på handen. När du zoomar över 10X sker detta helt digitalt och även där gör Samsung ett utmärkt jobb med att ta detaljrika och fina bilder.

Här ser du ett exempel på hur detaljrik bilden är vid 10X zoom.

En mobil fotar Stockholms skyline

Relaterade inlägg

Tre stycken iPhone SE ovanpå varandra i färgerna svart, röd och vit

iPhone SE 2022 vs iPhone SE 2020

Apple har presenterat den tredje generationen av iPhone SE: iPhone SE 2022. Vi har jämfört nya iPhone SE 2022 med iPhone SE från 2020 och nya iPhone 13. Här listar vi de viktigaste skillnaderna för att göra det lättare att välja.

Baksidan på en av Galaxy S21-mobilerna mot en klocka för att illustrera den smarta batteritekniken som finns i mobilerna.

Samsung Galaxy S22 vs S21

Hur står sig den nya S22-serien med fjolårets S21-serie? Vi har samlat det du behöver veta för att kunna jämföra de olika mobilerna.