Gå till innehållet

Surfplatta för barn

Sverige-semester har blivit allt vanligare och bilresorna allt längre! Även mysiga familjekvällar hemma med film är något som vi värdesätter högt nu för tiden och det är där surfplattan kommer in i bilden. Vare sig du är hemma eller inte, vill vi ge dig möjligheten att göra precis det som du älskar!

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-08-13 (Uppdaterad 2022-02-21)

Kvinna i brunt lockigt hår, grön tröja och ljusblå jeans sitter i skräddarställning i en vit soffa och tittar på en surfplatta.

Kanske vill du fördriva tiden och titta på en mysig film under bilresan, fortsätta slå dina rekord på favoritspelet eller somna till din välbekanta serie precis som hemma med en surfplatta i handen.

Vad har en bra surfplatta för barn?

Vi vill kunna begränsa vad våra barn ska få ta del av. Med barnläget Samsung Kids kan du begränsa vad barnen kommer åt och alla appar är barnanpassade. Så tryggt att veta att barnen inte kommer åt innehåll som inte är anpassat till de. När det gäller iPads kan du enkelt begränsa innehåll och blockera vissa appar och funktioner för barnförbjudet innehål, köp och hämtningar.

Om du väljer Lenovo surfplatta kan du använda dig av en smidig appfunktion som heter Google Kids Space som är Googles barnvänliga läge för Andriod-plattor.

Vilken surfplatta är bäst för barn?

Det är inte samma för varje barn, fråga dig till vilket syfte ska surfplattan användas till? Finns det några särskilda behov eller gränser på vad paddan får kosta?

Prisvärd surfplatta

Om man är ute efter en prisvärd surfplatta för barn så rekommenderar vi Lenovo Tab M10. Den är enkel men mångsidig surfplatta i modern och minimalistisk design med barnläge.

Liten och smidig surfplatta

Om man är ute efter en liten smidig surfplatta för ditt barn så är det Apple mini 6 som gäller. Det är en surfplatta i mindre format men trots sin storlek så är den kraftfull nog att ta sig an moderna spel och appar. Den är också kompatibel med första generationens Apple Pencil som kan köpas till separat. Perfekt för barn som älskar att måla och behöver öva upp sen ”pennfattning”.

Familjeplatta från Samsung

Samsung Galaxy Tab A7 är en surfplatta som passar både stora och små. Njut av film och serier, eller använd den för att spela spel eller läsa nyheter. Med en mycket bra skärmupplösning och en slimmad design är den enkel att hålla i. En surfplatta med bra batteri och tillgång till snabbladdning som gör att du kan hålla igång länge!  

Barnläget Samsung Kids som vi nämnde tidigare är smidig, begränsa vad barnen kommer åt och alla appar är barnanpassade.  Köp Galaxy Tab A8

Samsung är kända för sina skärmar, och denna surfplatta är inget undantag. Stor, heltäckande skärm och fyra inbyggda högtalare.

Apple iPad – ”Allroundplattan”

Om du frågar oss är iPad den surfplattan som passar alla. Mångsidig surfplatta som kombinerar det enkla med det kraftfulla. Läs, lyssna, spela och lär. Med iPad suddas gränserna för vad en dator är ut. Om du dessutom har en iPhone går de verkligen hand i hand. Med releasen av iPadOS har Apple i princip uppnått målet med att platta ska kunna ersätta den bärbara datorn. Surfplattan har även kraftfulla verktyg för familjedelning som gör det möjligt att exempelvis kunna styra skärmtid, samt vilka appar som hämtas. Kraftfull, smart och enkel att komma igång med och använda.

Varför välja en surfplatta istället för mobil?

  • En surfplatta har en större skärm än mobilen! Vilket ger dig en bättre upplevelse av film, läsning, tiktok, youtube och spel. 
  • En surfplatta är mindre och enklare att ta med sig än en stationär dator eller laptop. Smidig när du är på semester! 
  • Surfplattor har generellt sett bättre batteritid än mobiler, vilket gör att du kan använda den längre utan att behöva ladda. 
  • En surfplatta kan även bli en läsplatta för barnen om man vill. Visst är det mysigt att lägga sig ner med en skön hederlig bok i händerna, men det kan bli tungt när våra kära barn ska välja vilka böcker som ska med på trippen. Då är det magiskt att ha flera böcker samlat i EN ENDA SURFPLATTA. Lätt och smidigt med ett brett sortiment att läsa när som helst, var som helst! Magiskt!
  • Med en större och bättre skärm än mobilen och en mindre och enklare portabel lösning än datorn så är surfplattan ett mycket populärt val för familjer! 

Utforska alla våra surfplattor

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!