Gå till innehållet

Surfplatta för barn

Surfplattan är den perfekta prylen för underhållning eller tidsfördriv oavsett var ni befinner er. Från filmmys i soffan till serier eller app-lek på bilresan. Vi ger förslag på bra surfplattor till barn och går igenom några smarta funktioner.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-08-13 (Uppdaterad 2022-12-14)

Två barn ler mot kameran mot orange bakgrund.

Vilken surfplatta är bäst för barn?

Det är inte samma för varje barn, fråga dig till vilket syfte ska surfplattan användas till? Finns det några särskilda behov eller gränser på vad surfplattan får kosta?

Längre ner på den här sidan ger vi några förslag på surfplattor som är riktigt bra för barn.

Vad kännetecknar en bra surfplatta för barn?

Ofta vill vi kunna begränsa vad våra barn ska få ta del av. Med barnläget Samsung Kids kan du begränsa vad barnen kommer åt, och alla appar är barnanpassade. Så tryggt att veta att barnen inte kommer åt innehåll som inte är anpassat till dem. När det gäller iPad kan du enkelt begränsa innehåll och blockera vissa appar och funktioner för barnförbjudet innehåll, köp och hämtningar.

Om du väljer surfplatta från Lenovo så kan du använda dig av en smidig appfunktion som heter Google Kids Space som är Googles barnvänliga läge för Android-plattor.

Varför välja en surfplatta istället för mobil?

  • En surfplatta har en större skärm än mobilen! Vilket ger dig en trevligare upplevelse av film, läsning, Tiktok, Youtube och spel. 
  • En surfplatta är mindre och enklare att ta med sig än en dator. Smidig när du är på semester! 
  • Surfplattor har generellt sett bättre batteritid än mobiler, vilket gör att du kan använda den längre utan att behöva ladda. 
  • En surfplatta kan även bli en läsplatta för barnen. Visst är det mysigt att lägga sig ner med en skön hederlig bok i händerna, men det kan bli tungt när våra kära barn ska välja vilka böcker som ska med på resan. Då är det magiskt att ha flera böcker samlat i en enda surfplatta. Lätt och smidigt med ett brett sortiment att läsa när som helst, var som helst! Magiskt!
  • Med en större och bättre skärm än mobilen och en mindre och enklare portabel lösning än datorn så är surfplattan ett mycket populärt val för familjer! 

Relaterade inlägg

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Mobilens historia

Idag är våra mobiltelefoner något av en extra kroppsdel för oss. Mobilen har haft en självklar plats i handen, i väskan och i fickan i flera decennier – men dess historia är inte lika självklar. Häng med på en guide längs minnenas allé!

Galaxy S21-serien

Jämför Samsung Galaxy S21-serien

Vi jämför Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G och Galaxy S21 Ultra 5G för att göra det enklare att välja.