Gå till innehållet
Köp begagnat, vårda, återvinn. 

Läs mer

Så förlänger du mobilens livslängd

Surfplatta för barn

Surfplattan är den perfekta prylen för underhållning eller tidsfördriv oavsett var ni befinner er. Från filmmys i soffan till serier eller app-lek på bilresan. Vi ger förslag på bra surfplattor till barn och går igenom några smarta funktioner.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-08-13 (Uppdaterad 2022-12-14)

Två barn ler mot kameran mot orange bakgrund.

Vilken surfplatta är bäst för barn?

Det är inte samma för varje barn, fråga dig till vilket syfte ska surfplattan användas till? Finns det några särskilda behov eller gränser på vad surfplattan får kosta?

Längre ner på den här sidan ger vi några förslag på surfplattor som är riktigt bra för barn.

Vad kännetecknar en bra surfplatta för barn?

Ofta vill vi kunna begränsa vad våra barn ska få ta del av. Med barnläget Samsung Kids kan du begränsa vad barnen kommer åt, och alla appar är barnanpassade. Så tryggt att veta att barnen inte kommer åt innehåll som inte är anpassat till dem. När det gäller iPad kan du enkelt begränsa innehåll och blockera vissa appar och funktioner för barnförbjudet innehåll, köp och hämtningar.

Om du väljer surfplatta från Lenovo så kan du använda dig av en smidig appfunktion som heter Google Kids Space som är Googles barnvänliga läge för Android-plattor.

Varför välja en surfplatta istället för mobil?

  • En surfplatta har en större skärm än mobilen! Vilket ger dig en trevligare upplevelse av film, läsning, Tiktok, Youtube och spel. 
  • En surfplatta är mindre och enklare att ta med sig än en dator. Smidig när du är på semester! 
  • Surfplattor har generellt sett bättre batteritid än mobiler, vilket gör att du kan använda den längre utan att behöva ladda. 
  • En surfplatta kan även bli en läsplatta för barnen. Visst är det mysigt att lägga sig ner med en skön hederlig bok i händerna, men det kan bli tungt när våra kära barn ska välja vilka böcker som ska med på resan. Då är det magiskt att ha flera böcker samlat i en enda surfplatta. Lätt och smidigt med ett brett sortiment att läsa när som helst, var som helst! Magiskt!
  • Med en större och bättre skärm än mobilen och en mindre och enklare portabel lösning än datorn så är surfplattan ett mycket populärt val för familjer! 

Relaterade inlägg

Jämför iPhone 15-serien

Nu var det dags igen! Tisdagen den 12 september presenterade Apple fyra nya modeller av iPhone 15. Vi kommer guida dig igenom de nya modellerna så det blir lätt för dig att förstå vilken mobil som passar dig bäst. Häng med!

En person i grå tröja håller en mobil i båda händerna.

Mobilabonnemang med fri surf - fördelar och nackdelar

Surfar och streamar du mycket när du är ute? Kopplar du ofta upp din dator eller surfplatta till mobilen via internetdelning? Då kan det vara en bra idé att välja ett mobilabonnemang med fri surf. Men vad innebär egentligen fri surf? Vi hjälper dig att reda ut vad som ingår i abonnemanget och vilka begränsningar som finns i vissa situationer.