Gå till innehållet

Vad är geocaching?

Geocaching skulle kunna beskrivas som en modern skattjakt där man med sin mobil letar efter skatter.

Kategorier: Digitalt liv

Publicerad 2022-05-18 (Uppdaterad 2022-05-19)

Geocaching tub i träd

Nu är det förstås inte riktiga skatter, utan det är så kallade cacher. En cache är en behållare som en annan spelare placerat ut, oftast med en loggbok som du kan signera som ett bevis på att du har hittat den.

I det här spelet är det alltså själva letandet och att hitta skatten som är det roliga, inte själva skatten i sig. Så förvänta dig inte guld och diamanter.

Hur du kommer igång med appen Geocaching

För att komma i gång börjar du med att ladda ner appen Geocaching som finns både till iPhone och Android. I appen finns en inbyggd karta och GPS och på kartan är det markerat var du hittar en cache. Det är gratis att komma igång men vill du ha fler utmaningar och funktioner än de som ingår i gratisversionen så finns även en betalversion.

När du väl tagit dig till placeringen på kartan kan det vara lite klurigt att ta reda på var själva skatten finns, och det är nu själva letandet börjar. Här gäller det att vara lite listig då den kan vara gömd på ett sätt som inte alltid är självklart. Som tur är så är den aldrig nedgrävd, så du behöver inte leta efter kryss i marken eller ha med dig en spade.

Olika typer av cacher

Det finns andra typer av cacher att hitta för dig som gillar lite större utmaningar. Bland annat multi-cache då du vid cachen får en ledtråd om hur du tar dig till en annan cache. Det kan ske i flera steg för att slutligen hitta den sista cachen. Eller en mystery-cache där positionen på kartan inte stämmer och du behöver lösa en typ av gåta för att lista ut var den egentligen finns.

Det här en lek som inte kräver några förkunskaper av sig som vill testa. Det passar både barn och vuxna eftersom svårighetsnivån är anpassningsbar. Vid varje cache finns information om hur svår den är och hur terrängen ser ut.

Glöm inte att lämna allt som det såg ut på platsen ditdu kom. Ha så kul och lycka till!

Relaterade inlägg

nomhusrouter står i bokhyllan

Mobilt bredband med obegränsad surf

Ja, det är sant. Hos oss hittar du bredband över det mobila nätet med obegränsad surfmängd. Du kan koppla upp din mobil, dator, surfplatta och andra prylar på vårt mobila bredband helt utan att oroa dig för att surfen ska ta slut.

Man och kvinna joggar tillsammans. Båda har hörlurar på.

Bästa träningsapparna

Trots pandemi vill vi att hälsan ska vara på topp. Med gratis träningsappar kan du träna precis den träningen du vill, vart du vill. Ta en titt i listan och hitta din favorit!

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig lördag!