Gå till innehållet

Vad är IP-telefoni?

Med IP-telefoni kan du ringa vanliga telefonsamtal över internet istället för via telefonnätet, antingen direkt i datorn eller via en gammal hederlig bordstelefon.

Kategorier: Företagande

Publicerad 2022-06-02 (Uppdaterad 2022-11-02)

En kvinna i rosa tröja sitter vid en dator och pratar i headset.

Hur fungerar IP-telefoni?

Själva namnet IP-telefoni kommer från engelskans ”Internet Protocol telephony” och innebär att telefonsamtal färdas via internet istället för via telefonnätet. IP-telefoni kallas ibland också för bredbandstelefoni eller internettelefoni.

Är IP-telefoni och VoIP samma sak?

VoIP (Voice over Internet Protocol) kallas själva tekniken som möjliggör telefonsamtal via internet, IP-telefoni är mer ett samlingsnamn för den här typen av samtal.

Fördelar med IP-telefoni

IP-telefoni i datorn med 3Växel Softphone

Att kunna svara och koppla samtal direkt i datorn är väldigt smidigt om du samtidigt jobbar med andra uppgifter. Kanske jobbar ni inom kundservice eller försäljning och sköter admin medan ni pratar? Perfekt! Eller så reser ni mycket och vill kunna prata med varandra utan att det kostar skjortan, med 3Växel Softphone kostar alla samtal som om de kopplats från Sverige – oavsett var i världen ni befinner er.

IP-telefoni med bordstelefon

Du som vill ha en klassisk telefonkänsla eller vill ha en telefon på en viss plats kan lägga till bordstelefoner av IP-telefonityp på alla abonnemang i 3Växel. Perfekt för dig som vill kunna ringa till lagret, butiken eller lunchrummet och att telefonen faktiskt stannar kvar där. Mobiler har ju en tendens att få fötter.

Relaterade inlägg

Massvis med människor som går nära varandra på en bred gata.

Smarta insikter från mobildata

Anonymiserade data från mobilnätet kan användas för att se när det är mycket folk på en viss plats. Det ger oss möjligheten att se hur människor reser, var de uppehåller sig och när de är på vissa platser. I det här inlägget förklarar vi lite kort vad vi gör och vad data från mobilnätet kan användas till.

Två personer tittar på en mobil. En av personerna visar den andra något på en mobiltelefon.

Satsa på en smart, mobil växel

5 anledningar till varför det är en god idé I värsta fall är ett missat samtal en förlorad kund. Att skaffa en smart mobil företagsväxel är en god idé – hur litet ditt företag än är. Se här!