Gå till innehållet

Vad är memes?

Det är svårt att definiera vad en meme är. Är du van vid så kallad internetkultur har du säkert stött på memes i alla dess former i internets alla hörn. Kortfattat är memes ett internetfenomen. Vanligtvis en kombination av text och bild som sprids på sociala plattformar på grund av att dom skapar en igenkänningsfaktor hos en bred, eller nischad, grupp. 

Kategorier: Guider

Publicerad 2022-07-01 (Uppdaterad 2022-08-16)

Man och barn sitter i köket och tittar på en surfplatta.

Oavsett humor eller umgänge kan du sannolikt hitta en meme som du känner igen din situation i. I och med spridningen memes har över internet används dom till allt från att driva med kändisar eller visa stöd för sociala orättvisor.

Vad betyder meme?

För att minska förvirringen är det lika bra att reda ut hur ordet meme uttalas. Trots stavningen uttalas det me-em, och inte me-me. Men vad betyder meme?

Ordet blev populärt 1974 när det användes i boken The Selfish Game. Det kommer från grekiskan och betyder kortfattat “imitatör”. Skulle du fråga personen bredvid dig hade du med stor sannolikhet inte få det svaret på vad ordet meme betyder. 

Exempel på memes

Det finns nästintill oändligt med exempel på memes. Som tur är verkar en stor del av internet kunna samsas när det kommer till The Most Famous Internet Of All Times. Några kända exempel på memes som listas är Grumpy Cat, That Escalated Quickly, Distracted Boyfriend, Doge och One Does Not Simply Walk Into Mordor. 

Relaterade inlägg

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Jämför iPhone 13

Apple annonserade nya iPhone 13 vid sitt stora evenemang den 14:e september 2021. Precis som förra året fick vi fyra nya modeller att välja mellan. Frågan är, vad är skillnaderna och vilken modell i iPhone 13-serien passar dig bäst?

En kvinna i röd tröja håller i en mobil som hon och en annan person tittar på.

Vad är VoLTE?

LTE är det tekniska namnet för 4G. VoLTE står för Voice over Long Term Evolution och är helt enkelt vanliga samtal som använder sig av 4G-nätet i form av data istället för 3G-nätet för samtal. För dig betyder det att du får bättre ljudkvalitet och kan surfa i full hastighet även under ett pågående samtal.

Genvägar
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig fredag!