Gå till innehållet

Vikbara mobiler

Wow vilken utveckling, Samsung visar vägen med sina nya vikbara mobiler med oändliga möjligheter och unik design. Nu öppnas det en helt ny värld med dagens nya vikbara mobiler. Trevligt va?

Kategorier: Mobila nyheter

Publicerad 2021-03-25 (Uppdaterad 2022-06-21)

Vikbara mobiler visar i en triangel: Galaxy Z Fold3 5G i grön, silver och i svart

Varför vikbar mobil?

Vikbara mobiler ger dig möjligheten att jobba, surfa och titta på en serie samtidigt. Du kan också filma och fota som om du hade ett inbyggt stativ, eller ringa ett videosamtal med mobilen uppfälld på bordet. Den största fördelen med vikbara mobiler är att de kan förbli relativt små, men att skärmytan förblir stor. Tänk lite som att ha en surfplatta i fickan!

Är framtiden med vikbara mobiler?

Samsung och Huawei är två mobiltillverkare som tror att framtiden är vikbar. Båda har visat upp riktigt bra mobiler som man kan vika på lite olika sätt: antingen som en bok, eller som en klassisk vikbar mobil från 90-talet. Den typen av mobiltelefon med vikbar skärm som verkar ha störst genomslagskraft är den som kan öppnas som en bok. Det gör skärmen större och mer som en surfplatta. Bra för dig som vill ha mycket skärmyta, men samtidigt letar efter en mobil som går ner i fickan!

Samsungs vikbara mobiler - på bägge hållen

Samsung jobbar hårt med att ligga före konkurrenterna och har nu spänt innovationens båge hårdare än någonsin. Under tio år (enligt Samsung själva) har de jobbat med utvecklingen av vikbara mobiler.

År 2019 släppte de sin första vikbara mobil: Galaxy Fold & Galaxy Flip. I efterhand och med facit i hand, kan man argumentera för att marknaden inte riktigt va redo för vikbaka mobiler riktigt än. Men nu har det hänt grejer, först kom Galaxy Z Fold2 5G och nu har vi kan vi även presentera nästa vikbara mobil: Galaxy Z Fold3 5G går nu att förköpa. Bättre funktionaliteter och batteri samt 5G ready. Samma gäller för Galaxy Z Flip 5G som också har lanserats i ny tappning: Galaxy Z Flip3 5G. Vi har nya starka lättviktare som är vattentåliga och skapta för att hålla länge.

Samsung inspireras av klassisk vikbar mobil

Samsung nya tillskott har tagit inspiration från förr och är en vikbar telefon i stil med klassiska vikbara telefoner så som Motorola Razer från tidigt 2000-tal. Här siktar Samsung på att göra dagens vikbara mobiltelefoner lite mindre genom att de viks på mitten och på så sätt få ner fotavtrycket till så litet som möjligt trots att skärmen behåller sin storlek under användning.

Samsung satsar på vikbart och 5G redo

Att Samsung nu satsar hårt på vikbart indikerar att det mest troligt är en teknik som är här för att stanna. Samsung har även förberett de sina vikbara mobiler för 5G, så att mobilen ska vara redo för framtiden.

Huawei - Vikbara skärmar

Huawei har mobilen Mate XS - en vikbar mobil som öppnas som en bok. Tanken med mobilen är att den ska fungera precis som vilken vanlig mobil som helst - men när det kommer till spel, serier och film ska du kunna veckla ut skärmen för en mer uppslukande upplevelse.

Utvecklingen av vikbara mobiler går fort fram

Första gången du håller i en vikbar mobil kommer du förmodligen tycka att den känns skör. Men de tål mer än vad man tror! Samsung själva säger exempelvis att Galaxy Z Flip3 5G ska tåla upp till 200,000 vikningar. Det betyder att du kan öppna och stänga skärmen under tre års tid vid normal användning.

Relaterade inlägg

Färgglad bakgrundsbild i orange och rosa.

Apple TV+. Streamingtjänst från Apple

Under Apples Keynote 2019 presenterade Apple sin nya streamingtjänst Apple TV+ som sedan dess producerat massor av filmer och prisvinnande serier.

iPhone 11 i flera olika färger - presenterade som en "bukett".

Apple Arcade

Spelar du på mobilen när du åker till och från jobbet? Har du kanske till och med tröttnat på alla dessa spel som ber dig om pengar i tid och otid? Reklamen som kommer upp precis när du ska få den perfekta raden i Candy Crush? Då kan Apple Arcade vara något för dig.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!