Gå till innehållet

Wireless Reverse Charging

Bli hjälte bland dina vänner i sommar.

Kategorier: Guider

Publicerad 2021-03-25

Fyra personer i en ring som håller i olika mobiler.

Det finns alltid någon som glömmer laddaren till mobilen när dem ska någonstans, inte är beredd på att batteriet ibland kan rusa iväg i världens fart eller befinner sig långt ifrån ett vägguttag. Nu kan du med hjälp av Wireless Reverse Charging bli hjälten bland dina vänner som löser alla dessa problem.

Vad är Wireless Reverse Charging och hur gör man?

Wireless Reverse Charging är en funktion som gör det möjligt att använda en enhet för att ladda en annan som stöder trådlös Qi laddning. Man tar alltså lite batteri från en enhet och för över till en annan. Allt du behöver göra är att aktivera "Trådlös omvänd laddning" i inställningar för batteriet. Med några enkla klick på vardera enhet placeras den enhet som ska laddas ovanpå den andra och laddningen kan starta. Enkelt, smidigt och dessutom smart.

Hur fort går laddningen?

Att ladda genom Wireless Reverse Charging går inte i samma hastighet som med en mobilladdare kopplad till väggen, men är en fantastisk funktion för nödsituationer och ett bra alternativ vid tillfällen utan tillgång till mobilladdare. Det tar cirka 120 minuter att ladda ett batteri på 3000mAh.

Vilka enheter fungerar med Wireless Reverse Charging?

Idag är det Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30 Pro, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20, S20+, S21, S21+, S21 Ultra,S22, S22+,S22 Ultra som är utrustade med Wireless Reverse Charging. Dessa har omvänd trådlös laddning och kan alltså både bli laddade och ladda andra enheter trådlöst. Det finns betydligt fler enheter som inte har Wireless Reverse Charging men som stödjer Qi laddning som kan laddas via detta sätt men inte ladda andra. iPhone 8 och nyare modeller samt Samsung S6 och nyare modeller är några exempel på sådana enheter.

Nu slipper ni leta efter vägguttag, få panik om mobilladdaren är glömd hemma eller stressa över att batteriet inte räcker hela dagen. Nu har du laddaren med dig var du än befinner dig.

Relaterade inlägg

Vi guidar dig i mobildjungeln för barn.

Mobilabonnemang till barn

Är det dags att skaffa ett mobilabonnemang för ditt barn? Då har du kommit rätt. Vi har mobilabonemang för både små och stora personer. För den som behöver lite och mycket surf.

Man surfar på sin surfplatta i poolen. Han ligger på en rosa badring med fötterna i det turkosa vattnet.

Hur påverkas din mobil av värme? Fem tips som kan hjälpa!

Ska du ut och resa snart? Värme är något som påverkar din mobil. Vi alla kan känna igen oss i situationer som när batteriet skenar iväg en varm sommardag eller överhettas på stranden i den stekheta solen. Men varför händer detta egentligen? Vi tar reda på vad det egentligen är som gör att våra mobiler inte vill samarbeta med oss under dessa dagar och ger tips på vad du kan göra för att undvika dem.

Handla
© 2022 Hi3G Access AB.
All rights reserved.
Ha en trevlig onsdag!