Till innehållet
Meny

Öppettider i 3Växel.

Det går att ha automatisk öppning och stängning av nummer i 3Växel med funktionen ”tidsstyrningslistor”. I tidsstyrningslistan gör du ett schema för hur växeln ska vara öppen för de olika dagarna i veckan. Du kan också ange vem samtalen ska kopplas till när det är stängt. Det är enkelt att skapa flera olika tidsstyrningslistor, t ex om du vill ha olika öppettider för olika telefonnummer. 

Tips inför större helger.

Logga in som administratör för att ändra era öppettider. Gå igenom öppettider i era ordinarie tidsstyrningslistor i växeln, dag för dag. Se över att tiderna stämmer med hur ni vill ha öppet under helgen. Kontrollera speciellt i listan nedan vilka dagar som kommer att vara helgdag i tidsstyrningslistorna.

Om ni vill ändra öppettiderna under helgen, gör så här:

  1. Om ni vill ha ett speciellt meddelande när det är stängt, spela in ett nytt ”Eget extrameddelande” via kortnumret 377 (hoppa över detta steg om ni vill använda ordinarie meddelanden).
  2. Logga in som Administratör på 3vaxel.tre.se och gå in på fliken "tidsstyrningslistor". 
  3. Skapa en ny tidsstyrningslista genom att kopiera den ordinarie och ge den ett nytt namn, t ex ”Julhelgen”. Spara listan.
  4. Gå in i den nya listan och ändra öppettider per dag (dagtyp). Aktivera eventuellt ”Eget extrameddelande” under de dagar ni har extrastängt. Spara listan.
  5. Aktivera den nya tidsstyrningslistan på de nummer, t ex svarsgrupper och växelnummer som ska ha ändrade öppettider.
  6. När ni börjar jobba igen byter ni tillbaka till den ordinarie tidsstyrningslistan på alla nummer.

2.Logga in som Administratör på 3vaxel.tre.se och gå in på fliken ”Tidsstyrningslistor”

Dagtyper i 3Växel:

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
Helgdag
Dag före helgdag (finns i listorna men används inte)

Läs mer om tidsstyrningslistor i 3Växelguiden.

Kontrollera 3Växel inför helgdagar.

Kontrollera speciellt inför större helger vilken dagtyp som används för ett visst datum och att tidsstyrningslistans öppettider för den dagtypen stämmer med företagets öppettider. Följande dagar använder dagtypen Helgdag i tidsstyrningslistor:

Nyårsdagen
Trettondedag jul
Långfredagen
Påskdagen
Annandag påsk
Första maj
Kristi himmelsfärds dag
Pingstdagen
Sveriges nationaldag
Midsommarafton
Midsommardagen
Alla helgons dag
Julafton
Juldagen
Annandag jul
Nyårsafton

Övriga dagar används de vanliga veckodagarna, d v s Måndag till Söndag som dagtyper i tidsstyrningslistor i 3Växel.

Vanliga frågor och svar.

Vi brukar ha stängt en viss dagtyp, t.ex. helgdagar. Men ett visst datum under en helgdag kommer vi att ha öppet. Hur gör vi?

Gå in på numret som ska vara öppet, t.ex. ett växelnummer eller svarsgruppsnummer. Notera vilken tidsstyrningslista som används. Koppla sedan ur tidsstyrningslistan tillfälligt genom att välja ”Ingen” innan ni öppnar. När ni stänger väljer ni igen samma tidsstyrningslista för numret.
Vi brukar ha stängt en viss dagtyp, t.ex. helgdagar. Men ett visst datum under en helgdag kommer vi att ha öppet. Hur gör vi?

Vi brukar ha öppet en viss dagtyp, t.ex. dag före helgdag. Men ett visst datum före helgdag kommer vi att ha stängt. Hur gör vi?

Gå in i tidsstyrningslistan som används för aktuell dagtyp och bocka ur alla tidsintervall. Klicka ”Spara”. När ni vill återgå till ordinarie öppettider, kom ihåg att bocka i alla intervall igen
Vi brukar ha öppet en viss dagtyp, t.ex. dag före helgdag. Men ett visst datum före helgdag kommer vi att ha stängt. Hur gör vi?