Till innehållet
Meny

Ny design och layout - Softphone

Nu lanserar vi 3FrontOffice Softphone med en ny, enklare och snyggare design. Den nya versionen heter 5.0.1. Alla funktioner fungerar som tidigare men vissa knappar på startsidan har ändrat utseende och bytt plats. Dessutom har layouten i Telefonistvyn ändrats. Den nya versionen innehåller också ett antal felrättningar som gör att Softphone fungerar mer stabilt.

Vad är nytt?

Ändrad layout i Telefonistvyn

Tidigare i Telefonistvyn fanns samtalsruta och köade samtal till vänster om katalogen. Nu finns de till höger om katalogen. Du hittar även knappar för inloggning längst ner till höger. En enklare och mer lättjobbad design men alla funktioner fungerar som tidigare.
Knapparna - katalog.

Tidigare hittade du knapparna för katalog, samtal, samtalshistorik/inkorg, köstatistik och agentstatistik ovanför katalogen. Nu hittar du dessa knappar till vänster om katalogen. Funktionen är samma som tidigare. Uppifrån och ner:

  • Katalog (kontakter)
  • Samtal (syns bara vid pågående samtal)
  • Samtalshistorik/inkorg
  • Köstatistik*
  • Agentstatistik*

* syns bara om du är med i en grupp som är ACD-övervakare.
Ställa in vy i Softphone.

Alla som har Softphone kan använda Normalvy och ACD-vy. Den vanliga inställningen är Normalvy men om man vill att Softphone alltid ska synas högst upp på skärmen kan man istället välja ACD-vy. ACD-vy passar bra om man ofta jobbar i ett program i datorn samtidigt som man pratar i telefon. För att använda Telefonistvy som passar de som jobbar som telefonist och kopplar mycket samtal krävs att man har tillvalet Telefonist i 3FrontOffice.

Man ställer in önskad vy i Softphone genom att gå in under "Visa" högst upp på sidan och klickar i önskad vy.

Läs mer i uppdaterade Softphone-guider

 
Så uppgraderar du Softphone.

Den nya versionen (5.0.1) av 3FrontOffice Softphone rullas ut från 30/1 till 31/1. Under den perioden kommer den att bli tillgänglig för ert företag. Fr.o.m 1/2 är den alltså tillgänglig för alla 3FrontOffice-kunder.

För att själv uppgradera 3FrontOffice Softphone måste du vara administratör för din dator. Då kan du uppgradera genom:

  • att klicka på en uppgraderingsnotis som visas längst ner till höger i din dator när du loggar in i Softphone. Du kan tvinga fram notisen genom att först logga ut och sen logga in igen.
  • Gå in på 3FrontOffice webb (3frontoffice.tre.se) och gå in på Användarfliken/Hem/Applikationer och ladda ner senaste version under rubriken 3FrontOffice för Desktop.

Om du inte är administratör för din dator bör du kontakta företagets IT-avdelning för att uppgradera Softphone.

 


3FrontOffice Softphone MSI-filer för företagets IT-avdelning.

Här nedan kan företagets IT-avdelning ladda ner aktuella MSI-filer för den nya Softphone-versionen (5.0.1). MSI-filerna kan sedan användas för att t ex distribuera Softphone via företagets nätverk eller via Windows Software Center.

Windows 32- bit:https://configuration.3vaxel.tre.se/mitel/Softphone/3Frontoffice/3frontoffice_x86.msi
Windows 64-bit:https://configuration.3vaxel.tre.se/mitel/Softphone/3Frontoffice/3frontoffice_x64.msi
MAC:https://configuration.3vaxel.tre.se/mitel/Softphone/3Frontoffice/3frontoffice_osx_release.dmg