Till innehållet
Meny

Frågor & Svar om roaming.

Vad är roaming?
Roaming är när du använder din mobil utanför Sverige och lånar mobilnätet av en utländsk operatör. Tidigare har roaming kostat en slant oavsett vilket land du reser till men nu har vi lanserat "3Som Hemma" inom EU för att göra det billigare och enklare på resan.

"3Som Hemma" gör att du kan använda din mobil inom EU, precis som hemma. Har du t ex ett mobilabonnemang där det ingår obegränsat med samtal, SMS/MMS och inkluderad datamängd kan du använda det både i Sverige och när du reser inom EU.

Vad kostar det om jag ringer eller skickar SMS/MMS från Sverige till ett EU-land?
Ja, då kostar det. Om du är i Sverige och ringer till ett annat land inom eller utanför EU räknas det som ett utlandssamtal. Detsamma gäller SMS och MMS till utlandet. Se utlandsprislistan för mer information.

Vad händer om min surf tar slut när jag är i ett EU-land?
Det går till precis som vanligt. Om surfen skulle ta slut så kan du köpa till mer via Mitt3 eller SMS.

Vad händer med mitt nuvarande abonnemang?
Med alla våra abonnemang kommer du att kunna använda din mobil i EU på liknande sätt som hemma. Läs mer om vad som händer med just ditt abonnemang. 3Företag Max, 3Företag S-L, 3Företag S,M,L, övriga abonnemang.

Är Norge, Lichteinstein, Island med i "3Som Hemma"?
Ja, de länderna tillhör EES och ingår i "3Som Hemma".

Om jag är i Italien och ringer ett italienskt nummer kommer det att kosta extra?
Nej, det kostar inget extra att ringa inom det landet du befinner dig. Det är detta som är roaming. När du är i Italien och ringer och bokar restaurang eller efter taxi kostar det samma som hemma.

Är surfhastigheten begränsad när jag är utomlands?
Nej, vi begränsar inte din surf när du är utomlands, däremot kan externa faktorer spela roll för surfhastigheten så som hårdvara, plats eller den utländska operatörens nätkapacitet.  

Kommer jag att kunna ringa över 4G/VoLTE i utlandet?
I dagsläget kan du tyvärr inte ringa över 4G/VoLTe när du är i utlandet.

Fungerar tjänsten 3Musiksurf när jag är utomlands?
3Musiksurf fungerar inte när du är utomlands.