Till innehållet
Meny

5 appar

för projektledning och filhantering.

Lagrar du fortfarande alla filer lokalt? Mejlar du dina stackars medarbetare med nya arbetsuppgifter tio gånger om dagen? Det kanske inte behövs, om du jobbar lite smartare. Här är fem appar för smidig hantering av filer och projekt – på datorn eller i telefonen.

1. Dropbox

De flesta har kanske kommit i kontakt med molntjänsten Dropbox vid det här laget, men dess enkelhet och styrka kan inte nog understrykas. Skicka tunga filer när du är på bussen utan dator? Inga problem: med hjälp av appen har kunden en länk 20 sekunder senare.

Dropbox på App Store
Dropbox på Google Play

2. Tick

Tick är i grunden en tidrapporteringstjänst, men man vill utvidga sitt universum genom att titulera sig ”inventory management software”, eftersom timmar är den enda egentliga tillgång som små serviceföretag har. Att arbeta med Tick innebär också att du ser exakt hur mycket timpenningen faktiskt blev i slutändan, och tjänsten kan till exempel flagga om ett projekt börjar bli olönsamt.

Tick på App Store
Tick på Google Play

3. Trello

Saknar du tiden då man hade anslagstavlor med post-it-lappar, att göra-listor, inköpslistor och bilder från olika projekt? Ungefär så funkar Trello. Klistra upp vad du vill på din privata tavla, och dela jobbrelaterade tavlor med dina projektkollegor. Där kan ni lägga upp filer och kommentera. Som ett eget litet intranät helt enkelt!

Trello på App Store
Trello på Google Play

4. Slack

Det låter banalt att kalla Slack för en chatt-app, men i grunden handlar det om snabb och kommunikation mellan medarbetare på ett företag eller i en arbetsgrupp. Att ständigt ha kontakt via Slack är oumbärligt om ni exempelvis är utspridda men jobbar med samma projekt. Skapa olika chattgrupper eller prata en och en. Snyggt och tryggt.

Slack på App Store
Slack på Google Play

5. Google Drive

Allt fler företag hoppar över programvarulicenser och jobbar helt i Google Drive, där du kan skapa och dela dokument, kalkylark, och där du kan lagra alla tänkbara filer i molnmappar för omedelbar åtkomst. I mobilappen kan du på resande fot fortsätta att redigera dokumentet eller kommentera dina kollegors stavfel.

Google Drive på App Store
Google Drive på Google Play

Tack vare smarta appar och en riktigt god nätupplevelse kan du fokusera på allt det där du älskar med ditt företag. Vi hjälper dig på vägen.