Till innehållet
Meny

5 appar

för smartare kommunikation och marknadsföring.

Det är ofta i marknadsföringen och kundkommunikationen det brister när du som småföretagare har mycket att göra. Men att bygga kännedom och varumärke är alltid värdefullt, och numera kan du komma långt med hjälp av smarta digitala verktyg.

1. Hotjar

De flesta företag gissar fortfarande i stor utsträckning när de utvecklar sina webbplatser. Med Hotjar kan du se filmer och värmekartor över exakt hur besökarna navigerar på sajten – var de klickar, hur långt de scrollar och vilket innehåll de högaktningsfullt struntar i. Du kan även ställa direkta frågor på sajten för att kunna förändra och förbättra användarupplevelsen ytterligare.

Hotjar på App Store
Hotjar på Google Play

2. Hootsuite

Det är kul att starta nya konton på sociala medier, men har du egentligen en plan kring hur de används och uppdateras? Med Hootsuite samlar du dina konton på ett och samma ställe och kan schemalägga inläggen när det passar dig och dina användare bäst. Du får även ut bra statistik över hur dina inlägg funkar på de olika plattformarna. Låt flera teammedlemmar ha tillgång, så får du ett mer levande flöde.

Hootsuite på App Store
Hootsuite på Google Play

3. Mailchimp

Att hantera mailadresser och nyhetsbrev manuellt är tidskrävande, och Mailchimp automatiserar arbetet. Här kan du skapa formulär för att samla in mailadresser, och när du har listor kan du enkelt formge och schemalägga dina utskick. Efteråt analyserar du siffrorna. Har du en e-handel kan du i nästa steg använda marketing automation, så att systemet automatiskt skickar olika mail till kunder som befinner sig i olika skeden av köpprocessen.

Mailchimp på App Store
Mailchimp på Google Play

4. Confetti

Svenska tjänsten Confetti erbjuder ett roligare sätt att bjuda in till evenemang än att bara skapa ett på Facebook. Skräddarsy bilder, texter, knappar och bekräftelsemail. I gratisversionen får du en länk som du själv kan maila eller sms:a ut till din egen eventsajt, och betalar du extra kan du även hälla in mailadresser direkt i programmet. I mobilappen kan du enkelt bocka av gästerna som kommer.

Confetti på App Store
Confetti på Google Play

5. Buffer

I grund och botten en tjänst som löser samma uppgift som Hootsuite. Buffer innefattar även en tjänst (Pablo) för att exempelvis lägga på text på bilder. Allt i ett för smidigare uppdateringar av dina sociala medier.

Buffer på App Store
Buffer på Google Play

Tack vare smarta appar och en riktigt god nätupplevelse kan du fokusera på ditt företag. kontakta oss så berättar vi vad vi hjälpa dig och ditt företag med.