Till innehållet
Meny

Tips som hjälper dig att koppla av.

”Inte ska väl jag?” Jo, det är precis vad du ska! Koppla av alltså. Även småföretagare får nämligen vara lediga; svinga hängmatta och allt det där. Och lika härlig som avkopplingen låter i teorin, lika enkelt kan du uppnå den i praktiken. Här är tipsen som håller dig tryggt tillbakalutad – och ger plats för nya drömmar.

Semester kan vara en känslig sak för småföretagare. Något man drömmer om men inte helt vågar sig på. Vem ska ta ansvar för det ena och det tredje? Vad händer med det emellan och hur ska det gå för det hundraelfte? 

Faktum är att det kan gå alldeles utmärkt. Några enkla förberedelser bara och du kan med gott samvete – och affärerna i behåll – njuta fullt ut av semestern. Och kanske, såsom novellaktuella Jens Lapidus fann sin skrivinspiration på en semester i Kroatien, låta nya drömma ta form. 

Luta dig tillbaka och häng med här:

1. Gör växeln mobil och växla ned av bara farten

Ska du obrydd röra dig bort från jobbet gäller det att vara närvarande i frånvaron – liksom osynligt sköta affärerna. Det vill säga, privat stänga ner men utåt köra ”business as usual”. Ett smidigt sätt att göra det på är att utnyttja en mobil växel. Oavsett om ni är 15 kollegor eller om den enda anställda är du själv är 3FrontOffice en rätt fantastisk kompis – inte minst i semestertider. 

Vad sägs till exempel om ett separat fastnummer kopplat till din mobil? Eller att genom tidsbestämda hänvisningar bestämma när företaget ska gå att nå? Det finns faktiskt rätt mycket som den här växelvännen kan göra till ickeproblem. Och när alla funktioner hanteras smidigt i en app kan dina tankar få leva loppan i latmansland. 

2. Koppla av – fullt uppkopplad

Styr semesterkosan utanför Sveriges gränser? Trevligt! Då har du väl också koll på att roamingavgifterna har förändrats och att du nu kan surfa inom hela EU som hemma!

Med andra ord: instagramma fot mot strandhorisont i samma ögonblick du fotar (alltså utan paus för jakt på wifi). Eller streama musik och ljudböcker när du vill och utan planering (alltså ingen ”ladda ner playlist där och ljudbok här” på to do:n innan du reser). 

Vill du dessutom slippa letandet efter semesterns mest perfekta ingress är det bara att besöka tre.se. Här kan du nämligen sommaren lång, streama Jens Lapidus nervkittlare Handen – fortfarande med foten halvt begravd i sanden. 

3. Vart än du går, låt ditt wifi slå följe

Väntar en roadtrip genom Sveriges mer outforskade marker? Eller kanske lata sommarstugedagar mitt i ingenstans? Att fly civilisationen kan vara det bästa sättet att tanka energi och nära nya drömmar! Så länge oro över uppkoppling inte står i vägen vill säga … 

Med mobilt wifi kan du andas ut. Då kan du koppla upp dig och göra en jobbinsats – om så verkligen behövs. Vilket kanske precis är den trygghet du behöver för att faktiskt våga somna i hängmattan. 

4.  Lämna tråkigheter till någon annan 

Även om din tid i bästa fall ”stannar upp” under semestern, fortgår ju världen utanför. Fakturor måste fortfarande skickas och betalningar ska helst även sommartid komma in i tid. Inget som gemene man liknar vid sköna semestersysslor. Men heller inget gemen man bara släpper – i alla fall inte med bibehållen sinnesro. 

Ett sätt att behålla lugnet är att få det riktigt viktiga gjort, utan att själv lyfta ett finger. Det kan du till exempel med våra partnertjänster Inkassogram och Fakturagram. Med dem fakturerar du löjligt enkelt och får snabbt in kunders betalningar – lika proffsigt och kundvänligt som om du gjorde det själv.

Och den riktiga usp:en så här i semestertider? Tjänsten Fakturagram har ingen bindningstid! Med andra ord kan du utnyttja den exklusivt under din ledighet. Och integrera den med befintligt affärssystem. Med andra ord, allt flyter på som det ska, medan du kan flyta runt på luftmadrassen!

5. Köp en fidget spinner 

Inte bara är den trendigare än den senaste mobiltelefonen. Den sägs också vara lugnande, lindra stress och hjälpa människor med koncentrationssvårigheter att koppla av. Härliga tider!

Men det klart, alla varvar inte ner av en snurrande leksak i handen. Ska man tro rykten rätt kan just Handen vara den sommargrej som hjälper jobbhjärnan fokusera – på något helt annat och fullt ut. Precis som det ska vara när man har semester. 

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Läs mer:

WiFi-samtal
Testa 3 kostnadsfritt