Till innehållet
Meny

Huawei P40 Pro

Allt om pro-modellen nya P40-serien.

Huawei har alltid imponerat oss när det kommer till kamera, prestanda och batteritid och Huawei P40 Pro är inget undantag. Med P40 Pro bygger Huawei vidare på det som gjorde P30 Pro så framgångsrik: kameran är ännu bättre, prestandan är ännu snabbare och batteriet är ännu mer kraftfullt.

Bild på Huawei P40 Pro (fram- och baksida)

Bild på Huawei P40 Pro (fram- och baksida)

Det här inlägget kommer handla om Huawei P40 Pro och gå in på kamera, skärm, prestanda och batteri.

Köp Huawei P40 Pro på tre.se

Kameran i P40 Pro.

Huawei har länge samarbetat med Leica, och med P40 Pro lyser det igenom extra tydligt. Kamerasystemet är designat för att du ska kunna fota och filma i alla lägen, oavsett vilka ljusförhållanden som råder.

Huawei P40 Pro har totalt sex kameror: fyra bak (vidvinkel, ultravidvinkel, telefoto och 3d-sensor) och två fram (varav en är en 3d-sensor) som förutom stort ljusinsläpp har avancerade AI-funktioner så att varje bild och film ska bli så bra som möjligt.

Skärmen i P40 Pro.

I Huawei P40 Pro sitter en rundad OLED-skärm på 6,58’’ som kurvar sig över kanterna på mobilen. Skärmen har Full HD+-upplösning, och trots att den låter stor, ligger mobilen bra i handen och alla områden på mobilen känns bekväma att ta på.

Fingeravtrycksläsaren är integrerad i skärmen, och gör att du enkelt kan låsa upp mobilen.

Batteri och prestanda.

Huawei P40 Pro har ett kraftfullt batteri på hela 4200 mAh med stöd för supersnabbladdning. Mobilen kan även laddas trådlöst och har stöd för trådlös batteridelning. Precis som med kameran, tar batteriet hjälp av AI för att du ska få ut så mycket tid som möjligt ur mobilen.

I hjärtat av mobilen sitter Huaweis egenutvecklade chip ”Kirin 990 5G”. Tillsammans med 8 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme finns det gott om prestanda att tillgå. Oavsett om du ägnar dig åt vanligt vardagsanvändande eller om du verkligen pushar mobilen i ett krävande spel.

Utöver det har Huawei P40 Pro stöd för den nya generationens WiFi (WiFi 6 eller 802.11ax), USB-C, Bluetooth 5,1, NFC och är dessutom damm- och vattentålig enligt IP68.

Drivs av Android 10.

Allt detta drivs av Android 10 och Huaweis egna tillägg EMUI10 – ett program som ligger ovanpå operativsystemet och har hand om sånt som: mobilens layout, ikoner, grafik och mycket mer.

Köp Huawei P40 Pro på tre.se

På tre.se handlar du alltid fraktfritt och med snabba leveranser. Du betalar inte heller någon aktiveringsavgift. Köp Huawei P40 med eller utan abonnemang.

Köp Huawei P40 Pro på tre.se

Läs mer.

Jämför Huawei P40 Pro och Huawei P40
Allt om Huawei P40
Vad är AppGallery? Huaweis nya appbutik
Huawei P40 Pro vs Huawei P30 Pro
Allt om P30-serien