Till innehållet
Meny

I huvudet på chefen.

Matylda Lovenvall är inte bara chef på Tre. Hon är också utsedd till en av 101 supertalanger enligt tidningen Veckans Affärer, samt listad av chefsorganisationen Ledarna som en av 75 framtida kvinnliga ledare. 

– Ta ditt ledarskap på allvar, men ta inte dig själv på för stort allvar. Glöm inte att du har två öron, men bara en mun, säger hon.

Än finns det varken ett recept, eller en mobilapp att ladda hem, för ett skapa ett vinnande ledarskap, men det finns andra sätt utveckla sitt ledarskap. Matylda Lovenvall är chef för Produkt och Marknad på Tre Företag vilket innebär ansvar för den kommersiella affären, marknadsföring samt lojalitet. Med erfarenhet från skiftande team i små och stora företag anser hon att organisationens storlek inte är avgörande för ett bra ledarskap:

– Som alltid är det individberoende. Det finns inget magiskt recept och det finns inte en stil som passar alla, men nästan alla uppskattar en glad, rakryggad chef som både backar och utmanar affärsmässigt, säger hon.

 

 

Våga utmana dina medarbetare.

 

Matylda Lovenvall menar att det behövs mindre kontroll och mer flexibilitet för att teamen ska vilja ta ett ökat ansvar. 

– Det enklaste sättet är att släppa ansvaret och låta medarbetarna lära sig genom att göra. Det krävs mod hos chefen att våga släppa kontrollen. Enkelt att säga, svårare att göra.

Hon är noggrann med att ge uppskattning till se sina medarbetare, att ge sitt team erkännande vid bra arbete stärker självförtroendet hos teamet och ger ett ökat engagemang.

– Jag motiveras av att utmana medarbetarna att kliva ur sin bekvämlighetszon och själva inse att de kan prestera mer än vad de tror är möjligt. Jag är inte heller orolig för att göra fel och uppmanar alla som jobbar med mig att våga fatta beslut. Bättre be om ursäkt, än att be om lov.

Fira alla segrar.

Mobiloperatören Tre har precis flyttat till ett nytt kontor vid Globen i Stockholm. Kontoret är 14 våningar och zonindelat utan fasta arbetsplatser. Istället finns det gott om mötesrum. 

– Ett kontor utan synliga hierarkier innebär ändrade mönster och nya arbetssätt. Tre är i dag en mer transparent arbetsplats där dialog och uppföljning är viktiga moment, berättar Matylda Lovenvall.

Många företag brottas med oväntade krav på ledarskapet i nya kontorsmiljöer, det kan ta dagar innan man ser en medarbetare och det är inte lika enkelt att stämma av som tidigare. Matylda Lovenvall menar därför att det är fortsatt viktigt att uppmärksammas uppfyllda mål, små som stora, dagliga mål så väl som långsiktiga. 

– Dela medarbetarnas glädje genom att ge beröm och fira alltid en milstolpe. Det är viktigt att ta sig tid, stanna upp och njuta av segrarna, säger Matylda Lovenvall.

Är du intresserad av att veta mer om våra företagslösningar?
Läs mer här eller boka ett möte med en av våra företagsrådgivare.

Läs mer:

Creative Headz växlar upp
Därför borde du satsa på sociala medier
Paret som sa upp sig och startade eget