Till innehållet
Meny

Koppla av med en kalldusch.

Specialskriven novell av Jens Lapidus.

Det kan ta ett par dagar innan den riktigt infinner sig. Men när den väl är där vill du stanna i den för evigt. Ja, vi talar förstås om semesterkänslan. Och vi vet precis hur du kokongar i den bäst.  

Kanske är du redan mitt i den. Eller så kommer den lite längre fram – den där andningspausen vi kallar semester. Karriärsteg byts mot badstegar och knökfulla kalendrar mot dagvillhet. Någon enstaka stund känns hjärnan lite mosig, men inte av massa möten utan av någon timme för mycket i strålande sol. En glass på det bara och du är tillbaka i tennismatchen. Eller i havet. Eller i hängmattan, på gräsmattan, stranden eller balkongen – var du än befinner dig. Och var du än är kan det faktiskt bli ännu lite glassigare …

Sommarens bästa svalka – en nagelbitarnovell 

Värme och idyll är sjukt skönt för själen. Men även en sommarsjäl kan behöva en kalldusch ibland – något så där nästan obehagligt behagligt som sköljer över en. Ungefär som en ljudnovell av Jens Lapidus – som av en händelse råkar finnas tillgänglig just den här sköna sommaren, tiden då inte bara du släpps ut från kontoret utan också roamingavgifterna förändras. 

Det här är alltså sommaren du kan resa runt i Europa och använda mobilen precis som hemma. Och utan en suck (förutom möjligtvis av lättnad) streama ljudböcker och annat trivsamt. Dygnet om, om du så vill.  Får vi förresten föreslå så föreslår vi att börja med det här: lägg fötterna i hängmattan, låt Lapidus "Handen" strömma genom din kropp.

Streama Handen – och försök hålla huvudet kallt

"Handen" är alltså en sommarfärsk novell av Jens Lapidus, specialskriven helt för 3. Novellen är en off-shot på Lapidus senaste succé Top Dogg – en roman om att som outcast och före detta kriminell hitta tillbaka in i samhället. I Handen är huvudpersonerna Emily och Loke desamma, men storyn kring dem ny. 

Så här beskriver Jens Lapidus själv sin nagelbitarnovell:

Emily får ett samtal av en bekant som berättar att hon står uppskriven på en så kallad dödslista. Det är listor som publiceras på Darknet, där människor kan betala Bitcoins för att beställa mord på andra. Och ja, det här sätter ju igång grejer. Det här vill hon ju inte vara med om. Och det är så berättelsen sparkar igång … 

Läs mer:

4 fördelar med WiFi-samtal
Lyckas med e-handel
Därför ska du satsa på video i sociala medier