Till innehållet
Meny

Välkommen.

iPhone 8, 8 Plus och X.

iPhone 8 och 8 Plus

Först är nya iPhone 8 och 8 Plus. En helt ny design baserad på samma populära formfaktor som iPhone 7 har, men nu är den exklusivt utformade mobilen om möjligt ännu mer prestigefull. Det första vi noterar är ett omdesignat yttre med både baksida och framsida i glas, av en typ som är helt ny och påstås vara det tåligaste glasmaterialet på en smartphone någonsin. Baksidans glas är, precis som metallomslutningen runt den, färgad och kommer i färgerna Silver, Space Gray och en ny, supersnygg guldfärg.

Ladda din nya iPhone helt trådlöst

Det är naturligtvis mer än bara det yttre som är nytt. Insidan är fylld av mängder av ny och uppdaterad teknik. En nyhet som många kommer att uppskatta är trådlös laddning. Nu behöver du inte längre leta efter din laddsladd som har gömt sig någonstans bakom nattduksbordet eller under soffan. Med en trådlös laddare är det lättare än någonsin att ladda sin telefon, lägg den bara på sin plats så är den fulladdad när du behöver den nästa gång.

Alla nya funktioner som trådlös laddning och de uppgraderade kamerornas nya funktioner har vi det nya A11 Bionic-chippet att tacka för. Det ger en bättre och snabbare upplevelse i allt du gör, och stöd för alla nya funktioner. Allt från att starta din nya iPhone till att slå highscore på nya favoritspelet går snabbare än någonsin.

Nya iPhone X

Eller iPhone 10 som Apple själva säger. X:et är inte så konstigt som det verkar, den romerska siffran X betyder ju faktiskt 10. iPhone X är jubileumsmodellen som ska ta världen med storm precis som första iPhone gjorde för tio år sedan. För dig som bara nöjer dig med det bästa är det här mobilen du väntat på.

Displayen

iPhone X har en stor display på hela 5,8". Stort, absolut, men inte på utsidan. Displayytan på framsidan täcker nämligen nästan hela skärmen, ända ut i kanterna. Detta har vi inte sett förut, och vi är ivriga på att få se den i verkligheten. Displayen är den första av den nya Super Retina-typen, med hela 458 ppi, alltså mängder av pixlar per ytenhet, vilket gör att bilden blir oerhört högupplöst. Filmer, bilder och text kommer att upplevas med en mycket bättre skärpa.

iPhone X helt utan hemknapp

Ryktet stämde. På iPhone X är den välkända hemknappen ett minne blott. Men hur låser man då upp sin telefon? Med nya Face ID såklart! Med hjälp av många avancerade sensorer och avancerad kamerateknik kan du nu låsa upp din telefon med ditt ansikte. Det fungerar faktiskt även i mörker, med glasögon, halsduk eller om du har en dålig hårdag. Så du behöver inte vara orolig för att inte kunna komma in i din telefon bara för att du sovit dåligt eller låtit skägget växa.

Face ID baseras på mer än bara ditt ansike. Det kräver att just du är den som låser upp mobilen. Ett foto, eller till och med en professionellt gjord mask räcker alltså inte. Risken för fel är en på miljonen enligt Apple, och är på så sätt ett säkert alternativ till den tidigare tekniken Touch ID. Självklart fungerar Face ID även med Apple Pay.

Airpower

"Var är laddaren?", "Älskling, har du sett min laddare?". Hur många känner inte igen sig i det eviga letandet efter var man lagt sin laddare? Nu kan du lägga din iPhone på en laddningsstation som du placerar på skrivbordet, byrån eller någon annan praktisk plats. I takt med att caféer, flygplatser och kanske till och med biltillverkare installerar trådlösa laddningsplattor så kommer du kunna fylla på batteriet när du behöver det, utan att behöva fippla med en laddsladd.

Animoji är det nya Emoji

Det är få meddelanden som skickas utan en emoji idag. Med den avancerade kameratekniken i iPhone X kommer nu det nya heta, "Animoji". Baserat på några av de mest populära emojisarna kan du nu animera och spela in meddelanden genom dessa roliga figurer. Du styr dem med ditt huvud, och de blir uttrycksfullare än någonsin. Tekniken revolutioneras med Face ID, men även det här är något vi tror att många kommer att älska.

Kamera

På baksidan hittar vi dubbla kameror på 12 megapixel av samma typ som i iPhone 8, med optisk bildstabilisering som hjälper kameran att korrigera för darriga händer eller vid mörkerfoto.

Hur nice var det inte när du kunde flytta fokuset och få den där härligt blurriga bakgrunden man bara får i systemkameror annars? Nu får du samma upplevelser i ljussättningen, för att skapa ännu bättre djup i dina bilder. På iPhone X följer den här tekniken dessutom med till frontkameran.

Det tekniska

Även iPhone X har det blixtrande snabba A11 Bionic-chippet, som driver alla nya funktioner och ger dig en snabbare och stabilare upplevelse. I iPhone X har Apple även satsat extra på batteriet, som påstås ge två timmars längre batteritid än iPhone 7. Storlekarna på lagringsutrymmet är antingen 64 GB, som räcker för de flesta, eller 256 GB. Hur man ska fylla hela 256 GB återstår att se, men någon lyckas säkert förr eller senare.

Läs mer:

Säkerhetskopiera din gamla iPhone