Till innehållet
Meny

Starta eget i en osäker tid?

Vi listar fem fördelar.

Att världen går in i en ekonomisk osäker tid är inget nyblivna företagare önskar. Men det finns faktisk några fördelar som du som går i starta eget tankar kan dra nytta av i tider som dessa.

Nya problem ger ny efterfrågan.

Coronakrisen har gett både privatpersoner och företag helt nya utmaningar att förhålla sig till. Många av oss har jobbat hemifrån, umgåtts digitalt och försökt handla det vi behöver utan att besöka fysiska butiker. Men nya utmaningar innebär också nya möjligheter där du som företagare kan komma in i bilden. Vilken ny efterfrågan kan du fånga upp och presentera en lösning på?

Kunder vill spara pengar.

I osäkra tider håller många extra hårt i sina pengar. Mindre företag har ofta lägre kostnader och därmed möjlighet att konkurrera med lägre priser jämfört med sina större konkurrenter.

Bra tid att hitta bra personal.

Till följd av att företag har behövt skära ner på sin personal finns det nu ett större utbud av kompetenta och talangfulla personer som söker jobb jämfört med tidigare. Bra tid för dig som vill anställa med andra ord.

Färre konkurrenter.

I en stark och stabil ekonomi är det många som gör verklighet av sina starta eget drömmar. I motsatta förhållanden är det inte lika många som vill ta risken vilket innebär färre konkurrenter för dig som gör det.

Företag som startas i tuffa tider är rustade för nya utmaningar.

Företag som startas och överlever i ekonomiskt tuffa tider har antagligen utformats på ett flexibelt, effektivt och nytänkande sätt. Detta gör dem bättre rustade för nästa gång omvärlden svajar.

Till våra mobiler

Till våra surfplattor

Obegränsat bredband med router