Till innehållet
Meny

Vad är VoIP och IP-telefoni?

Hur det fungerar och varför det är ett smart val.

VoIP, eller Voice over Internet Protocol gör det möjligt att ringa och ta emot vanliga röstsamtal över internet. På svenska brukar VoIP kallas för IP-telefoni (eller ibland även bredbandstelefoni). Det som talar för just IP-telefoni är att man inte behöver en fysiskt telefon för att det ska fungera, utan det går lika bra med programvara i datorn, eller att ringa genom en app.

Läs mer om våra lösningar för IP-telefoni ›

Hur fungerar IP-telefoni hos Tre?

Vår lösning för IP-telefoni heter 3Växel och är en mobil växeltjänst med många användbara funktioner såsom: fastnummer, välkomstmeddelande och möjlighet att ställa in öppettider för inkommande samtal. Självklart är det möjligt att bygga ut växeln med tilläggstjänster och få tillgång till allt från knappval till att kunna spela in samtal och lägga till nummer från andra operatörer i växeln.

Vår växellösning kan användas med app för Apple och Android eller med Mac- och Windows-dator. Självklart går det att köpa till en fysisk bordstelefon för att kunna ringa och svara på samtal "som vanligt".

Se hur växel med IP-telefoni kan hjälpa ditt företag ›

Hur används VoIP idag?

Grunden för VoIP las redan 1966 och har med åren utvecklats till vad det är idag - ett protokoll som används i allt från chat-appar till avancerade företagsväxlar och vanliga hemanvändare i stället för klassisk analog telefoni i kopparnätet.

En av fördelarna med VoIP är möjligheten att ens telefonnummer inte är låst till en fast adress. Precis som att mobilt bredband kan flyttas runt, kan man hos de flesta leverantörer ta med sig sitt hemnummer överallt - efter samtalen sker över internet.

Välj abonnemang hos Tre Företag.

Vi erbjuder ett abonnemang för alla företagare med samtal, meddelanden och obegränsad surf i Sverige. Köp till vår växellösning 3Växel med IP-telefoni om ditt företag behöver det.

Läs mer om vårt företagsabonnemang

Läs mer.

Därför ska du välja en mobil växel
Ring till 80 länder med 3Världen Företag
Bli inspirerad av hur andra gjort i Tre Möter
Testa innan du köper - beställ testSIM
Översikt av alla våra företagslösningar