Till innehållet
Meny

De 5 bästa startup-tipsen.

Har du den perfekta idén för en produkt eller tjänst du vet att världen inte klarar sig utan? Självklart ska du göra tanken till verklighet! Med hjälp av tips från Tre Företag kommer du och din startup att ta världen med storm.

1. Kolla behovet.

Innan du börjar hyra lagerlokal för din produkt är det viktigt att du tar reda på det faktiska behovet av den. Fråga din bekantskapskrets vad de tycker om din idé (förbjud dem att bara svara ”bra”) och använd deras feedback. Om de upplever varan eller tjänsten som krånglig, svåranvänd eller helt enkelt onödig måste du tänka om – direkt.

2. Tänk igenom produktens namn.

Namnet på din produkt kommer att spela en stor roll för dess etablering. Fundera länge, säg namnet högt, skriv ner det många gånger och framförallt: Googla det! Du vill inte ha kommit på en perfekt titel och sedan märka att du konkurrerar med andra verksamheter eller att namnet redan är registrerat av ett annat bolag. 

3. Lev upp till verksamhetens egna ord.

Om du exempelvis gör en produkt eller tjänst som ska främja hållbarhet är det helt avgörande för din trovärdighet att verksamheten främjar hållbarhet på alla punkter där det går. Använd ekologiskt tyg, tryck på miljömärkt papper och frakta inte med flyg om tåg eller båt finns som alternativ. Dina kunder kommer att värdesätta ditt konsekvenstänk högt.

4. Tänk på hur produkten kan utvecklas.

Visst, klassiker som ”skynda långsamt” och ”Rom byggdes inte på en dag” stämmer, och i det här fallet är det faktiskt bara bra att ha en långsiktig plan. Om du redan nu vet hur du vill ta produkten till nästa nivå efter första lanseringen kan du ge dig själv rätt förutsättningar att lyckas redan från början.

5. Ha ett ess i rockärmen.

Ibland kan potentiella kunder behöva lite övertalning för att nappa. Om någon mot förmodan skulle tveka på din produkt är det bra om du tänkt ut ett bra erbjudande, en generös rabattkod eller en smart värva-en-vän-deal som du kan locka med i samband med lansering. De kunder som mot förmodan tvekar kommer garanterat att ta steget över linjen och köpa!

Läs mer om vårt företagsabonnemang ›