Till innehållet
Meny

Coupleness

Från idé till app
– så kan du ta din affärsidé till nästa nivå 

Vänd och vrid på behovet

Genom att vända och vrida så kan du lösa ett problem för väldigt många personer. Vi ville ta fram en app som löste ett konkret problem och jag tror att det är avgörande för att man som användare ska komma tillbaka. Annars blir det bara ännu en app som du laddar ner och sedan glömmer bort. Vi var därför noga med att identifiera konkreta exempel på problem och utmaningar som finns i relationer, som att få till det djupare vardagssnacket till exempel.    

Testa affärsidén på andra sätt än i en app 

Vi började med att testa Coupleness med hjälp av sms-frågor till en testgrupp, vilket var gratis i jämförelse med kostnaden för att bygga en app. En app är en dyr investering och pengar saknas oftast när man börjar jobba med sin affärsidé. Med hjälp av sms och en testpanel fick vi möjlighet att samla massa data, värdefulla tips och vi utförde löpande djupintervjuer med våra testpersoner. Det gjorde att vi hade tillräckliga insikter och var redo att ta vår idé till nästa steg och skapa en fysisk app.    

Gör det inte mer komplicerat än nödvändigt

Utgå inte från att allt måste finnas med från början. Det är enklare att lägga till saker med tiden, baserat på vad användarna saknar. Undvik att lansera en första version som är så komplex att ingen orkar testa den. Om själva kärnan i appen blir otydlig så är det svårt att få in en vana och använda den. Efter att du har skapat en tydlig kärna, i vårt fall att du delar ditt mående med din partner, så kan du lägga till fler lager i tjänsten allt eftersom.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

I vårt nyhetsbrev får du ta del av spännande artiklar, nyheter och smarta tips på hur du kan göra ditt arbetsliv enklare.

Nyhetsbrevet skickas ut en gång per kvartal. 

Läs mer:

Företagsabonnemang – Ett abonnemang för alla företag
3Världen företag
Tre Möter